Wim Smits geeft na 28 jaar Voorzittershamer over 23-11

Nieuwe voorzitter MAC Lierop

Pieter-Paul Vermeulen is de nieuwe voorzitter van MAC Lierop. De 42-jarige arts uit Someren neemt het voorzitterschap over van Wim Smits. Onder het voorzitterschap van Wim Smits groeide MAC Lierop van een kleine cross organisator uit tot de beste Grand Prix organisatie van 2008. De nieuwe voorzitter wacht de moeilijke taak om dit succes voort te zetten.

 

Wim Smits geeft na 28 jaar Voorzittershamer over

Foto: MPS - Peter van der Sanden - Wim Smits draagt de Voorzittershamer over aan Pieter-Paul Vermeulen.

 

Tot en met 2010 heeft MAC Lierop nog een contract met Youthstream voor het organiseren van een Grand Prix. Graag had ik die laatste twee jaar nog als voorzitter MAC Lierop willen leiden maar problemen met mijn gezondheid laten dit helaas niet toe, aldus de scheidende voorzitter uit Lierop. Smits is binnen de club zelf op zoek gegaan naar zijn opvolger en dat is dus Pieter-Paul Vermeulen geworden. Vermeulen is vanuit medisch oogpunt al vele jaren actief bij MAC Lierop. De vader van Pieter-Paul was vlak na de oorlog mede oprichter van motorclub Solias (Someren, Lierop, Asten) en bracht daarmee destijds de motorsport naar Lierop en omgeving. Tijdens de ledenvergadering, waarin Pieter-Paul met grote meerderheid van stemmen tot voorzitter werd gekozen, kreeg Wim Smits het ere-voorzitterschap toegewezen.

 

Pieter-Paul Vermeulen, zelf ook motorrijder maar niet in het zand, is geen onbekende in de motorwereld. Ik denk dat het inmiddels zon 12 jaar is geleden dat MAC Lierop voor het eerst bij me aanklopte toen ze een wedstrijdarts nodig hadden voor een van hun wedstrijden. Op een gegeven moment, toen er op hoger niveau georganiseerd werd, vond de KNMV dat er toch echt een KNMV-bondsarts aanwezig moest zijn. Daarop ben ik mijn KNMV-bondsarts licentie gaan halen. Later ben ik in de medische commissie van de KNMV beland en sinds twee jaar maak ik deel uit van de medische commissie van de Internationale Motorsport Federatie in Geneve. De vele contacten die ik vanuit deze (inter)nationale functie heb opgedaan met bondsbestuurders kunnen mij als MAC Lierop voorzitter goed van pas komen.

 

De vraag om voorzitter te worden van MAC Lierop kwam voor Pieter-Paul Vermeulen totaal onverwacht. Ik heb wel even bedenktijd nodig gehad toen Wim met deze vraag bij me langs kwam. Het was niet alleen de vraag wil ik dit, het was ook de vraag kan ik dit? Zoveel tijd als Wim in deze functie stopte heb ik niet. Uiteraard moesten mijn achterban en collegae het met mijn beslissing eens zijn. Ik heb uiteindelijk ingestemd maar alleen als het volledige bestuur en de club het met mijn kandidatuur eens zou zijn. Want in de club zitten de mensen die ik straks aan moet sturen. Een geweldige club mensen. Allemaal vrijwilligers en stuk voor stuk harde werkers die alles over hebben voor hun MAC Lierop. Iedereen die wel eens iets organiseert weet hoe moeilijk het is om aan vrijwilligers te komen. Gelukkig ervaren wij deze problemen niet. Dat is uniek. MAC Lierop is geworden tot een goed lopende trein. Ik stap op die trein waarvan wordt verwacht dat hij onder mijn voorzitterschap voort blijft denderen. Het liefst wil ik hem nog iets harder laten lopen. De meest gestelde vraag vanuit de ledenvergadering was of ik wel voldoende tijd vrij zou kunnen maken. Gelukkig kan ik in samenspraak met mijn collegas mijn afspraken en agenda goed plannen, dat scheelt natuurlijk heel veel. Een ander punt waarmee ik zat was dat ik als lid van de medische commissie niet zit te wachten op belangenverstrengeling. Immers als voorzitter van MAC Lierop wil ik gewoon mijn medische werk kunnen blijven verrichten. Zowel van de KNMV als van de FIM heb ik heel duidelijk te horen gekregen dat men geen moeite heeft met mijn nieuwe functie. Zij steunen mijn benoeming dan ook volledig.

 

Bron: MPS - Peter van der Sanden

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: