Rinus van de Ven: Ik stap nooit meer op de motor

Van de Ven herstelt beetje bij beetje van zware ongeluk in Duitsland

  19-11-2010

Van de Ven kwam zaterdavond tijdens de Supercross in de Duitse stad Stuttgart zeer zwaar ten val. Hij brak acht rugwervels, zijn borstbeen en meerdere ribben. Zondag werd de crosser geopereerd. “Ik weet alles nog van die avond”, legt hij bijna een week na het ongeluk uit. “Ik dacht dat ik dood zou gaan omdat ik geen lucht kon krijgen.” Van de Ven is sinds twee dagen van de intensive care-afdeling af en heeft nog veel pijn in zijn rug en buik, maar geeft aan dat het wel steeds wat beter gaat.

Interview Rinus van de Ven vanuit het Ziekenhuis in Stuttgart

Video: Omroep Zeeland - Rinus van de Ven: Ik stap nooit meer op de motor.

 

Hij is blij met de vele belangstelling en het medeleven dat hij van uit Nederland mondjesmaat meekrijgt. Hoe lang Van de Ven nog in het ziekenhuis van Stuttgart moet blijven is niet bekend. “Het enige dat ik nu kan doen is vechten en snel beter worden”, zegt hij.

 

De Vlissinger is er van overtuigd dat hij volledig zal genezen, maar zijn motorcrosscarrière is voorbij. “Ik stap nooit, nooit meer op de motor”, vertelt de 22-jarige Van de Ven vanuit het ziekenhuis in Stuttgart. “Als het aan mij ligt rijd ik geen meter meer.”

 

Bron: Omroep Zeeland

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: