MAC Lierop | Grand Prix | Crosscircuit Boekel definitief dicht 06-01-2011

Crosscircuit Boekel definitief dicht 06-01-2011

Boekels Motorcrossterrein Bezuidenhout moet binnen een maand dicht

Het motorcrossterrein aan de Bezuidenhout in Boekel moet binnen ruim een maand gesloten worden. Dit komt omdat burgemeester en wethouders zich hebben neergelegd bij een uitspraak van de Raad van State. Dit doen ze met tegenzin. Het college heeft lang gehoopt dat het circuit open kon blijven. Het moet echter wijken, omdat het bestemmingsplan geen crossactiviteiten toestaat. Motorsport Club Boekel maakt al vanaf 1965 gebruik van het circuit.

Boekels Motorcrossterrein Bezuidenhout moet binnen een maand dicht


B en W hadden gehoopt dat de honderd leden er konden blijven totdat er in Zeeland een nieuw, regionaal crosscircuit zou worden geopend. Boekel is hierover al lang aan het praten met de gemeenten Landerd, waar Zeeland, Uden en Veghel onder vallen.

MC Boekel werd dinsdag door de gemeente bijgepraat. Voorzitter Pieter van Uden was niet helemaal verrast. Hij zag na de uitspraak van de Raad van State in oktober de bui al aankomen. Hij is vooral teleurgesteld in die Raad van State, maar ook het ministerie van Milieu en de provincie Noord-Brabant. "Ik weet voor bijna honderd procent zeker dat de gehele bevolking van Boekel en het college achter ons staan", aldus Van Uden, die bang is dat de aanstaande sluiting de doodsteek voor zijn club betekent.

Toekomst onzeker
Hij houdt zijn hart vast met betrekking tot de toekomst. Het is namelijk de vraag f en wannr er in Zeeland een crosscircuit komt. Bovendien is het nog onduidelijk waar de leden van zijn vereniging in de tussentijd terecht kunnen, wanneer hun vertrouwde circuit dicht is. Hierbij kan worden gedacht aan plaatsen als Berghem, Boxmeer, Stevensbeek en Veldhoven.

Overigens dient op 20 februari een laatste beroepsprocedure bij de Raad van State. Eind maart of begin april wordt de uitspraak verwacht. Dan zal het lot van MC Uden waarschijnlijk definitief bezegeld worden. Wethouder Ted van de Loo verwacht niet dat de raad tot een ander oordeel zal komen. Het circuit blijft sowieso dicht zolang deze procedure loopt.

Plan Regionaal Crosscircuit de Peel


Plan Regionaal Crosscircuit de PeelHet plan voor een regionaal crosscircuit loop inmiddels al heel wat jaren. Aanzet tot de plannen waren destijds zes regionale circuits te weten Circuit de Kuil in Reek (inmiddels gesloten),
Circuit Bezuidenhout Boekel, Circuit Landhorst, Circuit MAC Bedaf Volkel, Circuit het Nabbegat en Circuit de Trensebossen in Zeeland.


Ook is de eventuele locatie voor de hervorming van de motorclubs is al lange tijd bekend. De planning is om het circuit ten zuiden van de kruising Volkelseweg - Middenpeelweg te vestigen nabij de Kippenmestfabriek Ferm-O-Feed.


De plannen voor het 10 hectare grote Crossterrein aan de Middenpeelweg liggen er.

Maar voordat de uitvoering van de plannen uiteindelijk zal plaatsvinden weet niemand.


In samenwerking met een Planologische commissie moet eerst een eisenpakket worden samengesteld. Hierbij kunnen alle kosten worden berekend en de omliggende gemeente en de Provincie worden gevraagd om hier aan mee te betalen.


De Land en Tuinbouw organisatie ZLTO is echter niet blij met deze plannen. Zo bevind het nieuwe circuit zich in een landbouw ontwikkelingsgebied.


De Gemeente Uden deed echter nog onderzoek naar de behoefte naar een landbouw-ontwikkelingsgebied.


Het  moge duidelijk zijn dat er op papier en aan de vergadertafel door de diversen partijen al heel wat werk is verricht maar een vervangend circuit is er nog altijd niet.


Reacties MAC Bedaf Volkel


MAC Bedaf - Jan van LankveltMAC Bedaf uit Volkel bestaat 42 jaar en heeft ruim 100 leden die allemaal willen crossen. Afgelopen jaar organiseerden MAC Bedaf een Clubmotocross aan de Scheiweg.


Met organisator Jan van Lankvelt wordt er gesproken over de problematiek op circuit de Scheiweg.


Ruud Arts zoon van oprichter Martien Arts is ook een fanatieke deelnemer aan de clubwedstrijden. Ook hij motiveert nog eens de goede ligging nabij Vliegbasis Volkel. 


Bron: Omroep Brabant - Hans Janssen / RTV Skyline Veghel-Uden

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: