MAC Lierop | Grand Prix | Video verslag ONK Axel: Jeffrey Herlings Nederlands Kampioen MX2 2012 29-05

Video verslag ONK Axel: Jeffrey Herlings Nederlands Kampioen MX2 2012 29-05

ONK motocross Axel

AXEL - Motorcrosser Jeffrey Herlings is in Axel Open Nederlands kampioen geworden. De coureur uit Elsendorp won beide manches met overmacht en is in de laatste cross (in oktober in Harfsen) niet meer in te halen door de concurrentie.

 

Bekijk hier het onderstaande verslag van Omroep Zeeland TV

 

Jeffrey Herlings Nederlands Kampioen MX2 2012

 

Herlings, die ook aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap in de MX2-klasse, was ook de regerend kampioen. Erik Eggens (Lichtenvoorde) en Mike Kras (Fijnaart) eindigde als tweede en derde in de eerste manche. In de tweede manche liet Herlings Nicholls (Engeland) en Rauchenecker (Oostenrijk) achter zich.
 

Jeffrey Herlings Nederlands Kampioen MX2 2012

 

In de MX1-klasse werd de eerste manche gewonnen door Herjan Brakke uit Staphorst. Hij liet de Belg De Dycker en de Oostenrijker Schiffer achter zich. In de tweede manche won De Dycker wel, voor de Rus Bobryshev en de Duitser Schiffer. Roy Gijsel uit Heikant was met een 10e en een 13 plaats de beste Zeeuw.

In de 85cc-klasse eindigde Nancy van de Ven uit Vlissingen op de zesde plaats in de eerste manche en op de 13e plaats in de tweede manche. het was voor het eerst in 30 jaar dat er in Zeeland een motocross-wedstrijd van dit niveau werd verreden.

 

Beluister ook de verslaggeving van Omroep Zeeland Radio

 

Radio Verslag Omroep Zeeland in Axel

 

 

Bron: Omroep Zeeland

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: