MAC Lierop | Grand Prix | Motor en Supporter Club Crossers Heusden viert 40-jarig bestaan 29-06

Motor en Supporter Club Crossers Heusden viert 40-jarig bestaan 29-06

M.E.S.C.C. Heusden

Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat de Motor en Supporter Club Crossers Heusden kortweg MESCC Heusden werd opgericht. Hendrik Berkvens, Fons Klein-Zieverink en Gerard Ghielen waren destijds de initiatiefnemers tot de oprichting van de Heusdense Motorclub.

 

Motor en Supporter Club Crossers Heusden viert 40-jarig bestaan

Foto: Motor en Supporter Club Crossers Heusden viert 40-jarig bestaan.

 

Wim Rovers, Hans Ghielen en Jan Klein-Zieverink waren fanatieke motocrossers; het geen ook de beweegredenen was om over te gaan tot de oprichting van een officile Motorclub. Zo konden de lokale crossers rekenen op steun van een plaatselijke club met accommodatie en supporters.

 

Het eerste bestuur werd geformeerd door Fons Klein-Zieverink, Gerard Ghielen, Hendrik Berkvens, Kees Hordijk, Louis Rutjens en Harrie Verberne met Hendrik Berkvens als voorzitter.

 

Het circuit van MESCC Heusden was eerst aan de Hollideeweg en later aan de Ooruilweg waar circuit de "De Goede Hoop" verrees. Eind 80-er jaren verplaatsten het Heusdense Motocrossterrein naar de Koestraat in Asten.

 

Dit jaar is het allemaal al weer 40 jaar geleden dat de Motorclub Heusden werd opgericht.

 

Op zaterdag 20 oktober 2012 van dit jaar kunnen de Herinneringen nog eens worden aangehaald tijdens een renie bij Zaal de Pandoer in Asten-Heusden.

 

Meer info over MESCC Heusden vind u via hun website: www.mesccheusden.nl


Bron: MESCC Heusden

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: