MAC Lierop | Grand Prix | Marc de Reuver terug aan het front van het WK Motocross 14-07

Marc de Reuver terug aan het front van het WK Motocross 14-07

De Crosser bereidt zich in Helsinki voor op GP van Letland

De Reuver op weg terug!


Eens stond hij te boek als groot talent, dat wel eens wereldkampioen zou kunnen worden.

Dat kwam er niet uit. Maar Marc de Reuver is terug aan het front.

Marc de Reuver is niet komen opdagen voor het interview. "Srry", zegt hij door de telefoon. "Ik dacht dat het volgende
week zou zijn." De tegenwoordig in Valkenswaard wonende motorcrosser verblijft een paar dagen in Helsinki. Daar bereidt hij zich met het Ice1 Racing Team van Formule 1-coureur Kimi Rakknen voor op de Grand Prix van Letland, die komende zondag plaatsvindt.

 

Marc de Reuver terug aan het front van het WK Motocross

Foto: Marc de Reuver telt weer mee in het motorcrosscircuit.

In Helsinki is hij momenteel in training voor de GP van Letland, die voor zondag in zijn agenda staat.

 

De Reuver (29) voelt zich 'superrot' door de miscommunicatie en hij wil het goedmaken. "Ik beantwoord alle vragen, al duurt het de hele dag", belooft hij schuldbewust. De Reuver begint na een lange periode weer mee te tellen in de koningsklasse van de motorcross, de MX1. Hij legde onlangs beslag op de tiende plaats in de Grand Prix van Zweden, het beste resultaat uit de -jonge- geschiedenis van het Finse Ice1 Racing. "Kimi was er heel blij mee", aldus De Reuver. "Ik ook."

 

Hij stond tien jaar geleden te boek als een enorm talent en zou 'eens of vaker' wereldkampioen worden. Hoewel Marc de Reuver al voor 2009 vier Grands Prix op zijn naam schreef, heeft hij het wereldkampioenschap tot op heden niet gewonnen. Ook al niet door de vele blessures die hij opliep. De Reuver brak onder meer zijn nek en een schouderblad. Heel zorgelijk was zijn fysieke toestand in 2004, toen hij bij een val een hersenbloeding kreeg. De rechterkant van zijn lichaam raakte daardoor tijdelijk verlamd. Ondanks de veelal zware blessures, overwoog de Reuver nooit serieus te stoppen met zijn sport. Zelfs niet nadat hij drie jaar gelden bij een tuimeling tijdens een training drie rugwervels brak en zijn heup zwaar beschadigde. De revalidatie duurde bijna een half jaar, maar De Reuver moest zich tevens uit een dal van depressies hijsen. "Mijn lijf had flinke klappen gekregen en de fabrieksteams en sponsors stonden niet meer in de rij voor me", zegt hij. "Je denkt: 'ik kap ermee'. Maar je stapt weer op die motor. De beleving van de sport werkt als een verslaving. Ik ben verslaafd aan presteren."

 

De Reuver reed tot voor kort crosses in Engeland bij Lanes-Kawasaki. Toen drie weken geleden bekend werd dat Dean Ferris van Ice1 Racing maanden uit de roulatie zou zijn vanwege een schouderblessure, kwam De Reuver in Fins beeld. Hij sprokkelde in zijn eerste GP (Bastogne) voor Ice1 Racing 'slechts' zes WK-punten bijeen. "Het was wennen", aldus De Reuver. "In Engeland race je drie manches van elk twintig rondes plus twee rondjes; in de GP's doe je vijftien rondjes meer." De Reuver pakte in Zweden twintig WK-punten. Hij geniet er aan de vooravond van de Letse GP nog steeds van. "Ik heb vier gp's gewonnen", jubelt hij. "Na alles wat ik heb meegemaakt, voelt de tiende plaats in Uddevalla als een vijfde GP-zege."

 

Meer info over de Marc de reuver leest u via zijn website: www.mdr212.com
 

 

Bron: Endhovens Dagblad - Frank Vonken

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: