MAC Lierop | Grand Prix | FIM en UEM gaan meer samenwerken 16-07

FIM en UEM gaan meer samenwerken 16-07

Meeting presidenten internationale motorbond FIM en Europese motorbond FIM Europe (UEM)

Vorige week heeft er in het Oostenrijkse Seefeld op initiatief van de KNMV een tweedaagse meeting plaatsgevonden met de presidenten van internationale motorbond FIM en Europese motorbond FIM Europe(UEM). Namens de KNMV was directeur Patrice Assendelft aanwezig.

 

FIM en UEM gaan meer samenwerken

Foto: KNMV / UEM - Vlnr: Patrice Assendelft (KNMV), Vito Ippolitio (FIM), Vincenzo Mazzi (FIM Europe)

en Alessandro Ambuco (algemeen secretaris FIM Europe).

 

Het doel van de ontmoeting was om het vertrouwen tussen beide bonden te herstellen plus het komen tot oplossingen op diverse punten waar er de afgelopen jaren sprake was van belangenconflicten. De KNMV heeft het initiatief genomen tot de ontmoeting omdat zij het van groot belang acht dat er aansluiting is tussen de Europese bond en de wereldbond. Die aansluiting komt ten goede voor organisatoren, rijders en de diverse nationale bonden.

 

Zo wordt er afstemming gecreerd op licentiegebied, de lobby in het Europees parlement en zijn er afspraken gemaakt om de reglementen van de FIM en FIM Europe in de toekomst n op n op elkaar aan te laten sluiten. Patrice Assendelft: "De uitkomsten van deze meeting zijn zeer bevredigend te noemen en bieden een mooi vertrekpunt om de samenwerking tussen beide bonden te optimaliseren." Om uiteindelijk tot een goede uitvoering te komen van de gemaakte uitspraken, is de KNMV aangesteld als procesbewaarder.

 

Lees meer over de overeenkomst in de nieuwsbrief van FIM Europe (UEM): KLIK HIER

 

Bron: KNMV / UEM

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: