MAC Lierop | Grand Prix | Jeffrey Herlings gewond bij auto-ongeluk in Rusland 23-07

Jeffrey Herlings gewond bij auto-ongeluk in Rusland 23-07

Moskou: Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp

Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp van het Red Bull KTM Team is in Rusland betrokken geweest bij een auto-ongeluk. De auto waarin Herlings zat, reed zondagavond in de buurt van Moskou in een file op een stilstaande vrachtwagen. Herlings heeft een hersenschudding opgelopen en diverse verwondingen in zijn gezicht.
 

Jeffrey Herlings gewond bij auto-ongeluk in Rusland

Foto: Omroep Brabant - Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp.


De 17-jarige Herlings werd direct naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zijn verschillende scans gemaakt en daarbij is geen ernstig letsel aan het licht gekomen.

 

Twee andere inzittenden van de auto hebben beenletsel opgelopen

 

John Hensen was de bestuurder van de auto en hij liep een slagaderlijke bloeding op in zijn been. Hensen is al geopereerd en verblijft daar momenteel in een ziekenhuis. Ook zat er nog een andere Nederlander in de auto en die heeft zijn been gebroken. Ruben Tureluren kwam met de schrik vrij.

'Jeffrey heeft geluk gehad'
Volgens Johan Decker, directeur sport van de motorbond KNMV, hadden de verwondingen van Herlings veel erger kunnen uitvallen. "Jeffrey is er nog goed van afgekomen. De bestuurder van de auto heeft zijn knie verbrijzeld en de andere gewonde heeft zijn been op meerdere plaatsen gebroken.''

Herlings vliegt maandag terug naar Nederland en wordt in Belgi dinsdag verder onderzocht. Herlings won zondag in Semigorje de Grand Prix van Rusland. De Elsendorper is leider in het WK-klassement in de MX2-klasse. Het is nog niet bekend of hij over twee weken in het Tsjechische Loket mee kan doen aan de volgende race.
 

'Reactie Stefan Everts'

Deze middag vertelde Stefan Everts; dat Herlings een lichte hersenschudding had opgelopen.

Mogelijk zal het allemaal wel meevallen 'maar de komende week zal uiteindelijk meer duidelijk worden over de aard van de verwondingen' aldus Everts in een gesprek met Radio Brabant.

 

 

Bron: Omroep Brabant - Marjolein Kronenberg

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: