MAC Lierop | Grand Prix | Herlings gepasseerd bij Sportgala 19-12

Herlings gepasseerd bij Sportgala 19-12

NOS / NOC*NSF Sportgala 2012

Voor de derde keer op rij is Jeffrey Herlings niet gekozen tot Talent van het Jaar tijdens het NOC*NSF Sportgala.

De wereldkampioen reageerde teleurgesteld.

 


Na zijn wereldtitel in de MX-2 klasse werd Jeffrey Herlings voor de derde keer door de KNMV voorgedragen voor een Jaap Edenprijs. Hierna werd de motocrosser, samen met twee andere sporters, genomineerd voor het ´Talent van het jaar 2012´. Toen op dinsdagavond 18 december tijdens het NOC*NSF Sportgala de uitslag van de verkiezing bekend werd, bleek dat fietscrosser Laura Smulders eerste was geworden. Zij behaalde brons in de BMX-wedstrijd tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Jeffrey Herlings, die met KNMV-sportdirecteur Johan Becker naar Amsterdam was gereisd voor het gala, reageerde teleurgesteld toen hij de uitslag hoorde. “Wat moet ik nou nog meer doen om deze prijs te winnen?”

De reactie van Herlings is begrijpelijk. Hij heeft tijdens zijn sportcarrière alles gewonnen wat er te winnen viel, vanaf de 85cc EK- en WK-titels naar een tweede plek in het wereldkampioenschap MX2 op 16-jarige leeftijd vorig jaar. In 2012 domineerde hij de mondiale titelstrijd en werd hij terecht tot wereldkampioen gekroond.

Echter bij een verkiezing waarin A-sporters hun stem uitbrengen is het bijna onmogelijk om in een Olympisch jaar als motorsporter een hoofdprijs te winnen.
 

Stem voor Jeffrey Herlings als Sportmoment van 2012

 

Er is echter toch goed nieuws voor Jeffrey Herlings, want het publiek kan zijn stem uitbrengen op het ‘Sportmoment van het Jaar 2012’. Bekijk ze en kies uw sportmoment van 2012. Er kan gestemd worden tot zondag 30 december. Hét sportmoment van 2012 wordt die dag bekendgemaakt in Studio Sport.
 

KLIK HIER  Om een stem uit te brengen voor Jeffrey Herlings.

 

Bron: KNMV / NOS-Sport

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: