MAC Lierop | Grand Prix | Supercross Dortmund 2013 31-12

Supercross Dortmund 2013 31-12

Supercross Dortmund van 11 tot en met 13 Januari 2013

Op Vrijdagavond 11, Zaterdagavond 12 en Zondagmiddag 13 Januari 2013 is het voor de 30e keer dat er een ADAC Supercross wordt georganiseerd in de Westfalenhalle te Dortmund. Dit wil de organisatie niet zo maar voorbij laten gaan en men zal voor een gepast feestje zorgen de 3 wedstrijddagen.

 

Supercross Dortmund 2013

Foto: Supercross Dortmund 2013.

 

Voor deze 30e editie heeft men zelfs voor de Prinz von Dortmund, totaal winnaar van de SX 2 klasse, aan het eind van de 3 dagen een auto beschikbaar gesteld. Dit was jaren alleen weggelegd voor de Koning von Dortmund, de totaal winnaar van de SX 1 klasse na 3 dagen. Natuurlijk zijn er weer de gebruikelijke wedstrijden in de SX 1 en SX 2 klasse als ook de zeer goede freestyleshow niet ontbreekt op het programma naast de gebruikelijke immer spectaculaire openingen.

 

Niemand minder dan Wereldkampioen FMX Remi Bizouard (Frankrijk), Libor Podmol, Martin Koren & Petr Pilat (Tsjechi) en de Spanjaard Jose Miralles zullen de Red Bull Freestyle show gestalte geven. Maar ook de kids komen weer an het rijden al zijn het dit jaar niet meer de 50cc rijders maar zijn het nu de 65cc klasse. Zij zullen uitkomen in de MAOAM Kids Race en rijden op elke dag 1 manche.

 

Foto: Supercross Dortmund 2013.

 

De voorverkoop is al een poosje geleden gestart en de Zaterdag avond is ondertussen al HELEMAAL UITVERKOCHT!!! Dus wilt U nog n van de dagen gaan dan zou ik zeggen wees er snel bij en bestel snel Uw kaarten online te bestellen want voor men het weet zijn ook deze dagen uitverkocht. Bedenk wel even dat er maar liefst 30.000 plaatsen per dag beschikbaar zijn!! En dat al 29 jaar!!

 

Meer info via de website: www.supercross-dortmund.de

 

Bron: Supercross-Dortmund - Hans Stolk

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: