MAC Lierop | Grand Prix | Pieter Paul Vermeulen benoemd tot Official van Verdienste op KNMV Officialscongres 21-01

Pieter Paul Vermeulen benoemd tot Official van Verdienste op KNMV Officialscongres 21-01

Vrijwilligers in zonnetje op KNMV Officialscongres

Het was een enorme drukte tijdens het jaarlijkse KNMV Officialscongres dat zaterdag 19 januari op Sportcentrum Papendal werd gehouden.

Voor de meer dan 360 vrijwilligers - die zich sterk maken voor allerlei activiteiten van de KNMV - was het een uitgelezen kans om elkaar weer te spreken.

Het KNMV Officialscongres geldt binnen de KNMV als de aftrap van het nieuwe jaar. Bovendien worden er jaarlijks altijd een of meerdere ‘Officials van Verdienste’ benoemd. Dit jaar ging de eer naar Jan Slagman, Gerry Bron, Pieter Paul Vermeulen en Martijn Spliethof. Slagman kon het speldje en de bijbehorende bos bloemen helaas niet persoonlijk in ontvangst nemen vanwege gezondheidsproblemen. KNMV-voorzitter Jan de Geus, die de onderscheidingen uitreikte, wenste hem en zijn familie veel sterkte.
 

Gerry Bron, Martijn Spliethof, voorzitter Jan de Geus en Pieter Paul Vermeulen

Foto: KNMV - V.l.n.r: Gerry Bron, Martijn Spliethof, voorzitter Jan de Geus en Pieter Paul Vermeulen.


Bij het officialscongres waren bovendien een groot aantal van de in totaal meer dan 80 Ere-Leden, Leden van Verdienste en Officials van Verdienste aanwezig. Ab van Merkestijn, die vorig jaar toetrad tot het selecte gezelschap van Officials van Verdienste, was er ook bij. Van Merkestijn bekleedt diverse functies binnen de enduro en motocross.

Tijdens het congres werd er druk vergaderd en konden de vrijwilligers allerlei zaken regelen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen en passen van nieuwe officialskleding.

Overigens was er ook ruimte voor ontspanning. De genodigden konden terecht bij tal van workshops en presentaties, waarin bijvoorbeeld de fijne kneepjes van Twitter werden uitgelegd aan de toercommissarissen. Sportcommentator Hans van Loozenoord legde uit hoe een reportage voor radio en televisie tot stand komt.

Team Ten Kate, dat in 2007 het WK Superbike won en acht keer de titel veroverde in het WK Supersport, verzorgde een presentatie over alle technische en andere zaken waarmee een raceteam tijdens een seizoen te maken krijgt.

Bondscoach Barry Veneman, die van 23 februari tot en met 3 maart de wegrace-selectie begeleidt tijdens de winterstage in Spanje, legde uit hoe de KNMV omgaat met talentontwikkeling. De trainingen vinden dit jaar plaats op Cartagena, Almería en Albacete. De tweede winterstage is gepland van 9 tot en met 17 maart. Via het Twitteraccount van Veneman kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de wegrace-selectie.

Joey Litjens, die door een raceongeval zijn carrière als motorcoureur moest opgeven, vertelde de aanwezigen openhartig over zijn revalidatie en de periode daarna. Begin 2012 verscheen er een boek over hem, genaamd ‘Impact’. Deze biografie is geschreven door motorjournalist Jarno van Osch.

Op het Officialscongres werd ook de toekomstvisie van de KNMV uit de doeken gedaan door onder anderen vice-voorzitter Henry Flierhuis. Vrijwilligerscoördinator Mario Pieterse, die ook verantwoordelijk is voor ROM en trainersopleidingen, ging dieper in op zaken als agressie in de sport. Dit is sinds kort weer een zeer actueel onderwerp.

Ondanks een enkele serieuze noot stond het officialscongres vooral in het teken van de waardering voor alle vrijwilligers die de sport mogelijk maken. Zonder hun inspanningen zou de KNMV de KNMV niet zijn.

 

KLIK HIER En bekijk de foto's op de Facebookpagina.

 

 

Bron: KNMV

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: