MAC Lierop | Grand Prix | Honda World Motocross team klaar voor eerste testrace in Mantova 25-01

Honda World Motocross team klaar voor eerste testrace in Mantova 25-01

Opening Internationaal Motocross seizoen 2013

Het Honda World Motocross Team kijkt uit naar de eerste internationale wedstrijd van het seizoen in Mantova. Max Nagl en Evgeny Bobryshev hebben beiden een goede winterperiode gemaakt met een aantal goede testen en uiteraard veel conditietraining.

 

Honda World Motocross team klaar voor eerste testrace in Mantova

Foto: Honda World Motocross team klaar voor eerste testrace in Mantova.

 

Nadat het team in november in Japan heeft getest, reisden ze in januari af naar Sardinie om daar de puntjes op de i te zetten.

Het circuit van Mantova is gelegen in Noord Italie en bij deze wedstrijd komen altijd vele Grand Prix-rijders aan de start. Voor Bobryshev en Nagl is het belangrijk om zoveel mogelijk data te krijgen op het zandcircuit en om wedstrijdritme op te doen. Voor Nagl wordt het zijn eerste wedstrijd op de Honda en uiteraard is hij er opgebrand om het seizoen gelijk met een mooi resultaat te beginnen.

Commentaar Evgeny Bobryshev:"We hebben in januari veel met de motor getraind. Ik deze week even een paar dagen vrij gehad maar heb uiteraard wel mijn fysieke trainingen gedaan. Alles ziet er goed uit. Ik voel me klaar voor het weekend. Ik vind het een mooie baan en ik kijk er naar uit om weer terug de wedstrijden in te gaan. Mijn doel is om mijn eigen wedstrijd te rijden en niets geks te doen. Tot nu toe voel ik me heel sterk en zelfs een klein beetje sterker dan ooit tevoren. Ik voel dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Ik weet dat ik veel werk heb verzet en dat maakt mij mentaal sterk. Het maakt mij niet zoveel uit wat alle andere rijders doen. Ik wil me op mijzelf concentreren en gewoon mijn werk doen. We hebben al lang geen wedstrijden meer gehad en op dit moment weet ik niet waar ik sta. Niemand zal in Mantova het achterste van zijn tong laten zien omdat we dit bij de GP's willen doen. Dit houd ik in mijn achterhoofd en ik ga proberen lol te maken en wedstrijdritme op doen.

Commentaar Max Nagl:"We zijn gisteren uit Sardinie vertrokken en alle motortrainingen verlopen goed. Voor dit weekend denk ik dat we op 60 a 70 procent zitten. Ik zie dit als een trainingswedstrijd om te zien waar we staan met de motor. We moeten heel blijven tijdens deze wedstrijd. Ik heb in de winterperiode een lange periode niet gereden en daarom ben ik blij dat ik weer op de motor zit. Dit weekend wordt weer de eerste keer op de fabrieks Honda sinds november. Ik ben hier enthousiast over. We trainen op de productie motoren met een aantal specificaties en dus zal dit voor de wedstrijd van aankomend weekend een flinke stap voorwaarts om weer op de fabrieks Honda te stappen. Na Mantova gaan we verder met het testen van de fabrieks motoren en wellicht kunnen we hem nog iets verbeteren. Ik vind het een mooie baan maar het hangt een beetje van het weer af. Ook is het de eerste keer dat het team in een wedstrijd uitkomt en dit is goed want ik heb een aantal teamleden nog niet ontmoet.
 

Bron: Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: