MAC Lierop | Grand Prix | Livia Lancelot aan de start van de GP's in Qatar en Thailand 14-02

Livia Lancelot aan de start van de GP's in Qatar en Thailand 14-02

Grand Prix Motocrosss 2013

Livia Lancelot is uitgenodigd door Youthstream om deel te nemen aan de eerste twee GP's van het seizoen in Qatar en Thailand.

 

Foto: Wijzigingen reglement Motocross of European Nations.

 

De mooie Francaise, die de WMX wereldkampioene in 2008 won voor Kawasaki, zal in de MX2-klasse aan de start komen tussen haar mannelijke collega's, zoals : Jeffrey Herlings, Max Anstie, Jake Nicholls en Valentin Teillet.

Een primeur is het niet.

Na Stefy Bau en Marinana Balbi wordt Livia Balbi de derde vrouw ooit die zal deelnemen aan een MX GP.

Stefy Bau was de eerste vrouw die haar kans heeft gewaagd om deel te nemen aan een MX GP in 2005, maar zij slaagde er niet om zich te kwalificeren.

Vier later in de GP van Brazilië was Mariana Balbi de eerste die heeft deelgenomen aan MX1 GP en zij behaalde beide manches 1 punt met een 24ste plaats algemeen.

Reactie Livia : "Ik was wel verbaasd dat Youthstream mij heeft gevraagd, maar ik nam het besluit om deel te nemen op een paar

seconden. Ik ben blij dat ik deze kans krijg om als derde vrouw ooit om deel te deel te nemen aan een MX GP en ik kijk er enorm naar uit om deel te nemen in Qatar en Thailand . Ik ben nog nooit in beide landen geweest, ik heb ook nog nooit een MX2 GP gereden, dus het gaat

allemaal nieuw zijn voor mij. Ambities heb ik niet, ik zal het beste van mijzelf geven. Hopelijk kan ik mij kwalificeren en geschiedenis kan schrijven, maar daar vrees ik voor. Ik ben blij dat men ondanks dat ik niet meer deelneem aan het WMX men mij nog altijd niet vergeten is."
 

 

Bron: MXWorld / Youthstream

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: