MAC Lierop | Grand Prix | Grand Prix Lierop komende drie jaar op kalender WK motorcross 01-04

Grand Prix Lierop komende drie jaar op kalender WK motorcross 01-04

Grand Prix Lierop 7 en 8 september 2013

De Grand Prix van Lierop blijft de komende drie jaar op de kalender van het WK motorcross. De organisatie van de Grand Prix, MAC Lierop, sloot maandagmiddag tijdens de GP in Valkenswaard een nieuwe overeenkomst met de Italiaanse promotor Youthstream. De GP van Lierop wordt dit jaar in het weekend van 7 en 8 september gehouden.

 

Op de foto v.l.n.r. Jeffrey Herlings, Tiny van Erp (MAC Lierop) en Daniele Rizzi

Foto: Youthstream - Op de foto v.l.n.r. Jeffrey Herlings, Tiny van Erp (MAC Lierop) en Daniele Rizzi.

 

Samen met Valkenswaard is Lierop een van de organisatoren met wie Youthstream het langste samenwerkt.

 

Begin dit jaar leek de Grand Prix van Lierop nog van de kalender te verdwijnen, omdat de organisatie met een tekort aan bestuursleden kampte. Inmiddels hebben zich voldoende nieuwe bestuursleden gemeld. Bestuursvoorzitter Tiny van Erp van MAC Lierop zette maandagmiddag tijdens de Grand Prix van Valkenswaard zijn handtekening onder het nieuwe contract met Youthstream.

Sponsors
De afgelopen jaren wilde de organisatie nooit verder kijken dan n jaar, maar Van Erp wilde ditmaal een meerjarig contract om ook langdurige contracten met sponsors te kunnen sluiten. De Grand Prix van Lierop is de laatste van dit seizoen. De komende jaren blijft de Grand Prix van Lierop in het eerste weekend van september geprogrammeerd staan.

 

Reactie Herlings

De kans bestaat dat Jeffrey Herlings tegen de tijd dat de GP in Lierop verreden wordt al lang wereldkampioen is. Wanneer dat zo is dan beraadt Jeffrey Herlings zich op plannen om in Lierop voor een stunt te gaan zorgen. Een van de mogelijkheden is om het dan op een MX1 machine in de MX1-klasse op te nemen tegen Antonio Cairoli. "Maar laat ik eerst maar eens kampioen worden want je zag zaterdag in Valkenswaard hoe snel het ook mis kan gaan. Maar ik ben wel blij dat er in Lierop een GP is want Lierop is mijn favoriete circuit. Meer zand dan in Lierop vind je nergens", aldus Herlings.

Brabant blijft hierdoor de komende jaren verzekerd van twee Grand Prix's, want ook de GP van Valkenswaard in april blijft sowieso op de kalender, aldus organisator Maarten Roos.

 

MAC Lierop is blij met de zekerheid dat ze kunnen gaan organiseren. "Onze mensen staan in de startblokken", aldus Tiny van Erp, woordvoerder van MAC Lierop.
 

Bron: MPS - Peter van der Sande

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: