MAC Lierop | Grand Prix | Zijspancrosser Etienne Bax terug na zware blessure met volle winst op GP Oekrane 20-05

Zijspancrosser Etienne Bax terug na zware blessure met volle winst op GP Oekrane 20-05

Grand Prix Zijspan 2013

Zijspancrosser Etienne Bax uit Bergeijk is weer helemaal terug na een zware crash. Hij richt zijn pijlen nu op de toekomst. "Ik ga alles op alles zetten om wereldkampioen te worden", zei hij maandag tegen Omroep Brabant.

 

Beelden van de plaatselijke Omroep Chernivtsy

 

Film: Omroep Chernivtsy - Zijspancrosser Etienne Bax terug na zware blessure met volle winst op GP Oekrane.

 

Team Bax verrast met GP zege in Oekraense Chernivtsi

 

Zijspancrosser Etienne Bax heeft zondag in Oekrane de Grand Prix van Chernivtsi gewonnen. De Bergeijkenaar werd samen met bakkenist Kaspars Stupelis uit Letland tweede in de eerste manche, maar was onweerstaanbaar in de tweede omloop. "Geweldig", reageerde Bax zondagavond vanuit Oekrane. "We hadden niet gedacht dat we zo snel weer een GP zouden winnen."

 

Bax (24) was lang uit de roulatie na een val op 16 maart tijdens een training in Geldermalsen. Hij werd geopereerd en verbleef enige tijd op de intensive care. "Ik ben nog steeds niet honderd procent", zei hij. "Daarom is deze zege ook voor ons een verrassing."

Bax en Stupelis lieten zaterdag al zien dat ze weer meetellen door de kwalificatiemanche op hun naam te schrijven. "Maar de wedstrijd winnen is andere koek", zei Bax. "Het ging ook niet makkelijk, want het was bijna dertig graden en het circuit ligt vol springbergen."

De Franse combinatie Giraud-Musset werd achter Bax-Stupelis tweede, voor de Belg Ben Adriaenssen en zijn Nederlandse bakkenist Ben van den Boogaart. Laatstgenoemd koppel behoudt na twee Grand Prix de leiding in het WK. Bax, die de eerste GP miste, staat zevende in het algemeen klassement. De volgende GP vindt komend weekeinde plaats in het Duitse Schwedt.

"Laat maar komen", aldus Bax. "De zege in Oekrane geeft veel zelfvertrouwen en motiveert."

 

Alle info over Team Bax vind u hier: www.sidecarteambax.nl

 

Bron: Sidecar Team Bax / Omroep Chernivtsy / Omroep Brabant

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: