MAC Lierop | Grand Prix | Winnende Herlings in recordboeken 15-07

Winnende Herlings in recordboeken 15-07

Grand Prix Motocross 2013

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft ook de twaalfde Grand Prix van het jaar met harde hand geregeerd. De Brabantse KTM-coureur won in Finland beide races in de MX2-klasse met ruim vijftig seconden voorsprong op de nummer twee.

 

Winnende Herlings in recordboeken

Foto: Youthstream - Winnende Herlings in recordboeken.

 

In de eerste race was Herlings' landgenoot Glenn Coldenhoff de beste van de rest. In de tweede viel Coldenhoff uit, waardoor hij als negende eindigde. de Fransman Jordi Tixier werd derde.

De nog altijd maar achttienjarige Herlings heeft 151 punten voorsprong op Tixier in de WK-stand (592 om 441). Hij boekte op het zandcircuit van Hyvinkää zijn 28ste grand prix-overwinning, waarmee hij Dave Strijbos uit de Nederlandse recordboeken reed. Ook boekte hij zijn 12e GP zege oprij en evenaart hiermee Stefan Everts.
 

Pech voor Coldenhoff


Glenn Coldenhoff raakte bij de start van de tweede manche betrokken bij een valpartij waar ook Jake Nicholls bij betrokken was. De waterslang van de motor van Coldenhoff liep hierbij schade op hierdoor kwam hij na een aantal ronden tot stilstand. Glenn was toen al ver teruggekomen en wilde zeker alles op alles zetten om een plaats te behalen waarmee hij toch het dagpodium mee kon beklimmen. Helaas mocht het ook dit keer niet mee zitten voor Coldenhoff waardoor hij teleurgesteld terug keerde naar het rennerskwartier. Jake Nicholls kwam nog terug naar een negentiende plaats.

 

Commentaar


Commentaar Jeffrey Herlings:’’Het ging goed. Ik pakte in de tweede manche een redelijke start maar wist mijzelf al snel op te werken naar de koppositie. Het was een goede wedstrijd en een leuke dag. Ik ben erg tevreden. Ik kijk uit naar Duitsland en hopelijk kunnen we de titel in Loket veilig stellen’’.

Commentaar Dean Ferris:’’Ik heb een aantal moeilijke wedstrijden gekend maar we zijn niet gestopt met hard werken. De laatste tijd hebben we veel aan de afstelling van de motor gewerkt en dit pakte heel goed uit vandaag. Ik wil het team bedanken dat ze achter mij zijn blijven staan in de moeilijke periode’’.

Commentaar Jordi Tixier:’’In de tweede manche was het makkelijker. Ik had bijna kopstart maar kwam niet goed uit en kon rond de zesde a zevende plaats beginnen. De baan was zwaar en daarom probeerde ik toen ik op een tweede plaats reed gelijk een gat te slaan. Ik was ook erg moe na de eerste manche maar ik heb het volgehouden en mooi derde geworden in het dagklassement, wat goede punten oplevert voor het kampioenschap’’.

 

MX2, Eerste manche:

01. Jeffrey Herlings NL KTM
02. Glenn Coldenhoff NL KTM
03. Dean Ferris Aus Yamaha
04. Jake Nicholls GB KTM
05. Jordi Tixier F KTM

MX2, Tweede manche:

01. Jeffrey Herlings NL KTM
02. Jordi Tixier F KTM
03. Dean Ferris Aus Yamaha
04. Jose Antonio Butron E KTM
05. Romain Febvre F KTM  

 

Stand WK na 12 van de 17 GP’s:

01. Jeffrey Herlings NL KTM
02. Jordi Tixier F KTM
03. Jose Antonio Butron E KTM
04. Christophe Charlier F Yamaha
05. Glenn Coldenhoff NL KTM

592 pnt

441 "

383 "

343 "

326 "

 

 

Bron: NOS-Sport / Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: