MAC Lierop | Grand Prix | Finale Grand Prix Lierop 7-8 september 201331-07

Finale Grand Prix Lierop 7-8 september 201331-07

Grand Prix Motocross 2013

Op zaterdag 7 en zondag 8 september a.s. wordt in Lierop de finale Gand Prix verreden in de MX1 en de MX2 klasse. Ook al zijn de wereldkampioenen op dat moment waarschijnlijk al bekend, de strijd om de eer, de GP-zege en de laatste wk-punten zal er niet minder om zijn. Kijk maar terug in het verleden. Ook al waren de wereldkampioenen bekend, de wedstrijden in Lierop zijn altijd even boeiend.

 

Jeffrey Herlings in actie tijdens de GP van Lierop 2012

Foto: Peter van der Sanden - Jeffrey Herlings in actie tijdens de GP van Lierop 2012.

 

Jeffrey Herlings kan volgende week al wereldkampioen in de MX2 worden. Of en welke stunt hij voor Lierop in petto heeft is niet bekend. Hij heeft nog ruim een maand om daarover na te denken. Naast Herlings is er nog een andere podiumkandidaat in de persoon van Glenn Coldenhoff. Glenn had afgelopen zondag eindelijk eens een keer de wind mee en zat voor het eerst tijdens een GP op het erepodium. Zat, want hij had zich zo leeg gereden dat hij na afloop van de race amper nog op zijn benen kon staan. In de MX1 klasse is de Italiaan Antonio Cairoli heer en meester. Maar het optreden van Herjan Brakke (achtste in de tweede manche in Duitsland) zorgt voor Nederlandse hoop in de MX1.
 

Behalve de WK-finales MX1 en MX2 worden in Lierop ook de finales van het Europees kampioenschap 125cc (tweetakt) en het Europees kampioenschap 250cc (viertakt) verreden. In deze klassen behoren Nederlandse deelnemers zeker tot de podiumkandidaten. Van Freek van der Vlist en Davy Pootjes wordt veel verwacht in de 125cc en Mike Kras is torenhoog favoriet in de 250cc.
 

Zowel op zaterdag 7 als zondag 8 september kan het publiek van s morgens tot s avonds genieten van motorcross op het allerhoogste niveau. Net als andere jaren is er bij het circuit (langs het rennerskwartier) een grote camping met goede voorzieningen. Verder doen de vele vrijwilligers van MAC Lierop er weer alles aan om in aanmerking te komen voor Best organizer off the year, een titel die hen al twee keer te beurt viel.
 

In de lokale media is er de laatste weken omtrent de legalisering van circuit de Herselse bossen wat rumoer geweest. De gemeente Someren (waartoe Lierop behoort) wil het circuit, wat er al jaren ligt, legaliseren (bestemmingsplan aanpassen) maar op provinciaal niveau wordt daar anders over gedacht. Deze problemen staan echter los van de organisatie van de Grand Prix in Lierop op 7 en 8 september. Dit evenement komt er niet door in gevaar.

 

 

Bron: MPS - Peter van der Sanden

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: