MAC Lierop | Grand Prix | JK SKS Gebben Racing Yamaha pakken in hun eerste jaar GP winst in Lierop 09-09

JK SKS Gebben Racing Yamaha pakken in hun eerste jaar GP winst in Lierop 09-09

Grand Prix Motocross 2013

Voor het JK SKS Gebben Racing Yamaha Team liep de Grand Prix van Lierop uit op een dag die alle teamleden, partners en supporters nooit meer zullen vergeten. Pas in het eerste jaar dat het team actief is, is men er in geslaagd om hun thuis GP te winnen.

 

Bedankt voor alle overweldigende reacties overwinning Shaun Simpson

Foto: Bedankt voor alle overweldigende reacties overwinning Shaun Simpson.

 

Shaun Simpson kreeg de harten van het Nederlandse publiek op elkaar en wist met een eerste en een derde plaats de Grand Prix te winnen.

Pas in het midden van het seizoen begon de samenwerking tussen Simpson en het JK SKS Gebben Racing Yamaha Team. Vanaf dat moment is men binnen het team begonnen om met haar vaste partners een motor voor Shaun te ontwikkelen die bij hem past. De resultaten werden beter en beter en dankzij de door ontwikkelde Yamaha 450F steeg hij tijdens de Grand Prix in Lierop boven zichzelf uit.

Op zaterdag wist Shaun zich achter Antonio Cairoli als tweede te kwalificeren voor de wedstrijd. Hiermee had hij duidelijk zijn visitekaartje afgegeven en zorgde hij ervoor dat de vele klanten en gasten van SKS B.V. en van het team enthousiast naar het circuit kwamen op zondag om de verrichtingen van Shaun en het team te volgen. Deze mensen kregen een moment te zien waar op voorhand niemand over had durven dromen. Een podium zou binnen de mogelijkheden behoren maar een overwinning dat was toch wel iets waar niemand geld op in had durven zetten.

 

Bedankt voor alle overweldigende reacties overwinning Shaun Simpson

Foto: Bedankt voor alle overweldigende reacties overwinning Shaun Simpson.

 

Shaun ging in beide manches de strijd aan met de wereldtop in de MX1 klasse en wist in de eerste manche een spannend duel met Antonio Cairoli in zijn voordeel te beslissen. In de tweede manche kreeg hij de harten van het publiek op elkaar toen de kans erin zat dat een Nederlands Team de Grand Prix zou gaan winnen. Shaun moest derde worden in de manche om de zege te kunnen pakken. Hij rekende in de slotfase af met o.a. Ken de Dycker en Clement Desalle en kwam onder luidt gejuich van het team en het Nederlandse publiek als derde over de finish. Voor Shaun en het JK SKS Gebben Racing Yamaha Team is dit hun allereerste Grand Prix overwinning. Tevens schrijven zowel Shaun als het team geschiedenis want zij hebben de laatste Grand Prix van de MX1 klasse weten te winnen. Volgend jaar zal deze klasse namelijk de naam van MXGP krijgen.

 

Bedankt voor alle overweldigende reacties overwinning Shaun Simpson

Foto: Bedankt voor alle overweldigende reacties overwinning Shaun Simpson.

 

In de eindstand om het Wereld Kampioenschap is Shaun op een negende plaats geeindigd en Herjan Brakke heeft het kampioenschap afgesloten op een eenentwintigste plaats. Over twee weken zal het team van start gaan in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Lichtenvoorde.

 

Bron: Gebben Racing

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: