MAC Lierop | Grand Prix | Herlings genomineerd op eerste Brabants Sportgala 19-12

Herlings genomineerd op eerste Brabants Sportgala 19-12

Eerste editie Brabants Sportgala

Met sprongen tegelijk vloog motorcrosser Jeffrey Herlings afgelopen seizoen naar zijn tweede wereldtitel in de MX2-klasse op rij. De Elsendorper is n van de genomineerden op het eerste Brabants Sportgala. Dat wordt donderdag 19 december gehouden in Helmond, in de nieuwe sporthal van Fitland op Suytkade. Zon beetje alles wat er toe doet op sportgebied binnen de provincie is present.

 

Herlings genomineerd op eerste Brabants Sportgala

Foto: Herlings genomineerd op eerste Brabants Sportgala.

 

Motorcrosser Jeffrey Herlings, darter Michael van Gerwen of boogschutter Rick van der Ven. En wat te denken van schaatster Ireen Wst, wielerkampioene Marianne Vos of zwemvedette Ranomi Kromowidjojo. Allemaal komen ze deze week uitgebreid in de schijnwerpers tijdens het eerste Brabants Sportgala.

 

Het Brabants Sportgala ziet donderdag 19 december het levenslicht

 

Een nieuw initiatief om de topsporters, talenten, gehandicapte sporters en clubs in s lands meest succesvolle sportprovincie op passendewijze te eren. Het evenement vindt plaats in Helmond, in de gloednieuwe sporthal Suytkade van Fitland aan de Scheepsboulevard.

 

Jaarlijks worden er op verschillende plekken in Noord-Brabant sportmannen, -vrouwen, talenten, teams, coaches en soms gehandicapte sporters geerd. Op grote en op soms minder grote podia. Het Brabants Sportgala wil niemand van het jaarlijkse eerbetoon beroven, maar aan de andere kant het respect en waardering voor de sporters op een hoger plan trekken. Daarom hebben de gemeente Helmond, organisator Fast Forward en de firma Fitland samen het initiatief genomen voor een jaarlijks terugkerend provinciaal sportgala. Naar het voorbeeld van het nationale Sportgala van de NOC*NSF en NOS.

 

Een gala van hoog niveau dus, waar kampioenen worden gehuldigd en waar sport en business elkaar ontmoeten. En waar publiek niet mag ontbreken. Wie er bij wil zijn kan - zolang als beschikbaar - (gratis) kaarten bestellen via www.brabantssportgala.com

 

Een verslag van de avond wordt kort voor de jaarwisseling uitgezonden op Omroep Brabant TV.

 

Genomineerden eerste Brabants Sportgala

 

De genomineerden Voor de eerste editie van het Brabants Sportgala zijn, verdeeld over verschillende categorien, aansprekende namen genomineerd. Allen topsporters die in Brabant geboren zijn of die er nu wonen. Genomineerd zijn:
 

SPORTMAN - Jeffrey Herlings (motorcross); Michael van Gerwen (darts); Rick van der Ven (boogschieten).

 

SPORTVROUW - Ireen Wst (schaatsen); Marianne Vos (veldrijden / wielrennen); Ranomi Kromowidjojo (zwemmen).
 

SPORTTALENT - Mathieu van der Poel (veldrijden/wielrennen); Amber Gersjes (judo); David van der Poel (veldrijden).
 

GEHANDICAPTE SPORTER - Kenny van Weeghel (wheelen); Sanne Voets (dressuur); Michael Scheffers (rolstoeltennis).
 

SPORTCOACH - Carmelo Nieddu (CFE Ciba/VDL Groep); Raoul Ehren (HC Den Bosch Dames 1); Koos Moerenhout
(Rabobank Liv/Giant dames pro tour wielerploeg).

SPORTPLOEG - CFE Ciba/VDL Groep (zaalvoetbal); HC Den Bosch Dames 1; Golfclub Prise DEau. Het gala n de genomineerden geven aan dat het topsportklimaat in Brabant het gebied met wereldwijd de hoogste medailledichtheid
tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney - nog steeds springlevend is. Dat succes is ook af te lezen aan de samenstelling van de vakjury. Daarin hebben zitting: Minke Booij, Bart Brentjes, Deborah Gravenstijn, Paul Haarhuis,
Maarten van Kempen, Willy van der Kuylen, Marcel Meeuwis, Noud Swinkels, Bob de Voogd en Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

 

Programma Brabants Sportgala - 19 december Suytkade Helmond

 

Het eerste Brabants Sportgala begint 19 december om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het sportgala duurt tot 21.30 uur. Daarna volgt een afterparty voor sponsors en genodigden. Dresscode voor de avond is Tenue de Ville. Kaarten zijn - zolang als beschikbaar - online te bestellen via www.brabantssportgala.com. Actuele informatie is ook te lezen op Twitter: #Brabantssportgala en @NB_Sportgala.

 

Referentie: www.nieuwsblad-traverse.nl

 

Nieuwe Sporthal Fitland op Suytkade in Helmond

 

Video: Fitland Helmond.

 

Bron: Nieuwsblad-Traverse

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: