MAC Lierop | Grand Prix | Glenn Coldenhoff vertrekt vanaf pole-position in BraziliŽ! 29-03

Glenn Coldenhoff vertrekt vanaf pole-position in BraziliŽ! 29-03

Grand Prix Motocross 2014

In Beto Carrero heeft Glenn Coldenhoff de pole-position weten te pakken tijdens de Grand Prix van Brazilie. De Suzuki-rijder won de kwalificatiewedstrijd tijdens de derde GP van het seizoen voor Max Anstie en Arnaud Tonus. De top vijf wordt compleet gemaakt door Husqvarna-rijders Aleksandr Tonkov en Romain Febvre. De enige Belg in dit gezelschap is Julien Lieber, de Suzuki-rijder werd 17e in de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden. WK-leider Jeffrey Herlings kwam door een schouderblessure niet in actie.

 

Video: Glenn Coldenhoff vertrekt vanaf pole-position in BraziliŽ!.

 

Kevin Strijbos maakt Suzuki-feest compleet

 

Na het succes van Glenn Coldenhoff in de MX2 heeft ook Kevin Strijbos voor een feest gezorgd bij Suzuki. De Belg wist de kwalificatiewedstrijd op de zaterdag te winnen. In het Braziliaanse Beto Carrero won Strijbos voor teamgenoot Clement Desalle! Gautier Paulin werd derde voor de zeer sterk rijdende Jeremy Vanhorebeek en WK-leider Antonio Cairoli. De enige Nederlander, Herjan Brakke, kwam met de machine van Tommy Searle niet verder dan de 22e plaats.

 

Wedstrijden LIVE via MotorsTV en Eurosport2


Zondag zijn de wedstrijden vanaf 18uur LIVE te kijken op MotorsTV. Eurosport2 zendt alleen de tweede manche van de MXGP (21uur) LIVE uit met verslag van Iwan van der Valk en Marc de Reuver.

 

 

Bron: Suzuki-Racing / KEMCO - Steven van Kempen

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: