MAC Lierop | Grand Prix | Noteer: GP van Belgie 2014 in Lommel op 3 augustus! 07-05

Noteer: GP van Belgie 2014 in Lommel op 3 augustus! 07-05

Grand Prix Motocross 2014

In Valkenswaard werden de twijfels omtrent het wel/niet doorgaan van een Belgische GP in 2014 weg genomen. Verschillende geruchten deden de ronde in de paddock. Een tweede GP in Qatar. Mogelijk uitwijken naar Lierop, Misschien wel in Lierneux? Of zou het dan toch Lommel worden.

 

Noteer: GP van Belgie 2014 in Lommel op 3 augustus!

Foto: Noteer: GP van Belgie 2014 in Lommel op 3 augustus!.

 

Na afloop van de rijdersconferentie kwamen Giuseppe Luongo en Eric Geboers postvatten achter de microfoons. Luongo draaide eerst nog at om de hete brij heen. Hij grapte zelfs even dat Geboers voor vijf jaar getekend had om de GP in Oekrane te organiseren. Maar het werd snel ernst toen bleek dat Youthstream en Eric Geboers een verbintenis met mekaar aan gingen voor de volgende vijf jaren. Met ingang van 3 augustus zal er dus een GP gereden worden in Lommel.

Geboers: Eerst zaten we vijf jaar in Namen. Nadien hetzelfde aantal in Lommel MXON inbegrepen. We zijn al van eind december aan het onderhandelen met Youtshtream. Wij willen best GPs organiseren, maar dan wel in een win-win situatie. Daar zijn we nu uit gekomen. Met onder andere steun van de provincie en de gemeente. Ik durf dit engagement aan gaan, omdat ik kan terug vallen op een boel vrijwilligers, die samen met mij de schouders er onder zetten. Waarvoor nu al mijn enorme dank en respect. We gaan er aan beginnen!

Goed nieuws dus, zeker nu de Belgen toch weer flink mee blazen in het WK. Dat het Geboers menens is, merkten we toen we na afloop op de parking kwamen. Daar waren enkele mensen uit de entourage van Geboers al druk aan het telefoneren, kwestie van de koe meteen bij de horens te vatten. Wat Eric dit voorjaar al aan ons liet uitschijnen wordt nu realiteit. Op naar Lommel!
 

Bron: MXWorld

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: