MAC Lierop | Grand Prix | Roelants komt bijzonder zwaar ten val 16-06

Roelants komt bijzonder zwaar ten val 16-06

Grand Prix Motocross 2014

De Belgische motorcrosser Jol Roelants is afgelopen weekeind ernstig geblesseerd geraakt bij een valpartij tijdens de kwalificaties voor de GP MX 1 van Itali. Hij brak twee ruggenwervels en verloor het gevoel in zijn onderste ledematen. Hij werd afgelopen nacht geopereerd.

 

This text will be replaced

Audio: VRT-Sporza - Roelants komt bijzonder zwaar ten val.

 

De 25-jarige Jol Roelants, die elfde staat in de WK-stand in de MX1, werd snel na zijn val met een helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd.

Roelants ging in het ziekenhuis meteen onder het mes voor een operatie van een zestal uur. De familie van Roelants maakt zich ernstige zorgen over de crosser. "Zijn zevende en achtste wervel zijn gebroken", meldt zijn broer.

Jol Roelants
"De chirurgen willen alles stabiliseren tijdens de operatie en
zien of het gevoel in zijn onderste ledematen nog terugkeert. Volgens de dokters is die kans klein, maar bestaat ze wel."

De komende drie weken cruciaal zijn voor zijn herstel.

Na de operatie liet broer Axel weten dat Jol nog geen gevoel had vanaf zijn ribben naar beneden. "De eerste drie weken zijn cruciaal om te zien of herstel mogelijk is", meldt hij.

 

Jol blijft ondertussen de vechtjas die hij altijd was. Ik weet wat er aan de hand is. Maar ook mijn beslissing is al genomen. Ik zal blijven vechten, waren zijn eerste woorden toen hij voor het eerst ontwaakte.

Roelants zal donderdag naar een Belgisch ziekenhuis worden overgebracht voor verder onderzoek. Zijn vaste arts, Dr. Toon Claes zal hem opvolgen;

 

 

Steunbetuigingen op Facebook en Twitter

 

Ondertussen betuigen op de diverse sociale media de supporters hun steun. Op Twitter kan je hiervoor terecht op #supportJR. Op Facebook klikten al meer dan 6.950 fans op de pagina Like als steun voor Joel Roelants De familie en het team danken de medische staf, de fans en de mx-collegas voor hun steun.
 

Lees ook de berichtgeving uit de Gazet van Antwerpen.

 

Interview Jol Smets over Roelants

 

KLIK HIER Sporza had afgelopen zaterdag een interview met Jol smets over de situatie van Roelants.

 

Bron: VRT-Sporza / MXWorld

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: