MAC Lierop | Grand Prix | Herlings blijft knokken voor derde wereldtitel...!!! 24-07

Herlings blijft knokken voor derde wereldtitel...!!! 24-07

Grand Prix Motocross 2014

Op maandag tijdens de Everts and Friends Charity Race in Genk werden de Nederlandse fans met hun neus op de feiten gedrukt. Al in de eerste wedstrijd van de dag gebeurde er iets waar iedereen toch stil van werd. Jeffrey Herlings, leider in het Wereld Kampioenschap MX2, kwam op een 85cc ongelukkig ten val. Gelijk was te zien dat het niet goed zat want het onderbeen van Jeffrey lag scheef ten opzichte van zijn bovenbeen. Al snel werd duidelijk dat het om een bovenbeenbreuk ging.

 

Herlings blijft knokken voor derde wereldtitel...!!!

Foto: Red Bull KTM factory Team - Herlings blijft knokken voor derde wereldtitel...!!!.

 

"Ik had over vier dagen Wereld Kampioen moeten worden. Ik reed mee in de 85cc klasse en was lekker aan het rijden. Op een bult wilde ik mijn motor over het topje liften maar net op het moment dat ik gas gaf, hield de motor iets in waardoor ik de controle over de motor verloor en hard ten val kwam. Toen ik op de grond lag wilde ik gelijk opstaan maar dit ging niet en toen ik naar mijn been keek, wist ik dat het niet goed zat. Wat een pijn heb ik gehad op de baan. Op een gegeven moment lag ik goed waardoor ik geen pijn meer had maar dit was van korte duur want ik moest natuurlijk vervoerd worden naar het ziekenhuis".

De rijder uit Elsendorp werd naar het ziekenhuis in Genk gebracht om daar om 16.30u een operatie te ondergaan. Tijdens de twee uur durende operatie is er een plaat in het bovenbeen gezet en alles is succesvol verlopen. Je zou zeggen laat het been maar een aantal dagen lekker rustig liggen maar op de uitslaapkamer werd het been al een keer gebogen door de arts en dit was ook op dinsdag het geval. Daarnaast moest Jeffrey al even uit het bed om in een stoel te gaan zitten. "Mijn bovenbeen is op dit moment nog erg dik maar van de dokter moet ik proberen om het lichtelijk te bewegen. Vandaag begin ik al met therapie en als alles goed gaat mag ik ook vandaag naar huis. De therapie zal veelal bestaan uit het lazeren van mijn been om het genezingsproces te versnellen".

Er zijn hier al verschillende doktoren geweest die mij hebben gezegd dat het mogelijk is om binnen twee maanden terug op de motor te zitten. De laatste Grand Prix is in Mexico en deze is over acht weken. We wachten af hoe Jordi scoort in de eerstvolgende drie Grand Prix wedstrijden. Aan de hand daarvan zal er een beslissing genomen worden. In de revalidatieperiode zal ik een aantal weken naar Oostenrijk vertrekken om daar in het Red Bull trainingscentrum te revalideren en te werken aan mijn herstel. 14 september is de datum waarop ik mij richt want de wereldtitel is van mij"!

Herlings heeft in het verleden al vaker laten zien dat hij snel kan herstellen van een blessure. Vorig jaar brak hij in de Grand Prix van Bastogne zijn schouderblad. Niemand had verwacht dat hij in actie kon komen in de laatste Grand Prix van het seizoen in Lierop. Toch stond hij er en hoe want hij won beide manches! We hopen dat het herstel van Jeffrey voorspoedig zal verlopen en dat hij inderdaad zijn derde wereldtitel oprij kan pakken. "In Mexico zullen waarschijnlijk niet zoveel deelnemers aan de start staan. Wanneer ik hier niet 100% fit ben, kan ik daar toch nog redelijk goed scoren. Alles hangt af van het herstel maar ik ga nog steeds voor de derde wereldtitel"!

 

Herlings niet naar de States

 

Door de val moet Herlings ook zijn debuut in Amerika uitstellen. De wereldkampioen zou 9 augustus de AMA National in Unadilla rijden. Herlings, die de wereld al vaker versteld liet staan met wonderbaarlijk snelle rentrees na blessureleed, gaat zich nu volledig richten op het laatste tweeluik van het wereldkampioenschap in Zuid-Amerika. Op 7 september wordt er in Brazili gereden, een week later wordt het WK-seizoen afgesloten in Mexico. Die laatste Grand Prix is over acht weken.

 

 

Rele kans op de derde wereldtitel Herlings

 

In de strijd om de wereldtitel heeft Jeffrey Herlings 145 punten voorsprong op zijn Franse teamgenoot Jordi Tixier. Zonder de val zou Herlings zijn wereldtitel in de MX2-klasse dit weekend in het Tsjechische Loket al kunnen prolongen. Deze Grand Prix, en die van een week later in het Belgische Lommel, gaan zeker aan hem voorbij.

 

 

Bron: Motocrossplanet / Omroep Brabant

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: