MAC Lierop | Grand Prix | Geslaagde ReŁnie Legendarische Motocrosscross der Azen Sint Anthonis 24-09

Geslaagde ReŁnie Legendarische Motocrosscross der Azen Sint Anthonis 24-09

Motocross der Azen Sint Anthonis 2014

Afgelopen weekeind vond in Sint Anthonis een unieke ReŁnie Motocross der Azen plaats. De reŁnie was vooral gebaseerd op de voormalige Internationale renners, die in de periode van 1947 t/m 1985 hebben deelgenomen aan het hoofdprogramma van de Motocross der Azen, zijn bijbehorende Grand Prix's en MXdN, georganiseerd door SMC St. Anthonis op circuit de Hoef.

 

Nabeschouwing ReŁnie Motocross der Azen bij Omroep Brabant

Video: Omroep Brabant - Onder Ons - "ReŁnie Motocross der Azen" met Kees van de Ven en Marcel Hermans.

 

Er waren kosten nog moeiten gespaard voor de organisatie van een geweldig reŁnieweekeind. Alle winnaars welke de Motorccross der Azen in deze roemruchte periode deelnamen aan de wedstrijden in Sint Anthonis hadden hun motoren tentoongesteld. Vele onder hen zijn helaas niet meer in leven; doch had de organisatie via diversen connecties en familieleden hun motoren kunnen achterhalen om tentoon te stellen op deze unieke reŁnie der Azen.

 

Naast vele foto's was er ook een filmzaal ingericht 'welke met beelden van het Polygoonjournaal een mooi beeld van de complete geschiedenis illustreerden' geflankeerd met de originele houten hekken van het circuit van weleer.

 

Ook al was er dan gťťn Motocrosswedstrijd door het aanwezige publiek werden vele verhalen uit de roemruchte Motocrossperiode tevoorschijn getoverd en kwam deze opnieuw tot leven.

 

Het voormalige "Circuit de Hoef" is er helaas niet meer 'maar was door de organisatie voor even in zijn geheel tot leven gewekt'. Met linten en uitvergrote foto's werd het complete circuit weer zichtbaar door het Sint Tunnise bosgebied.

 

Het boek "Motorcross der Azen, een gouden tijdperk"

Foto: Het boek "Motorcross der Azen, een gouden tijdperk".

 

Het moge duidelijk zijn dat de vele vrijwilligers van de organisatie gigantisch veel tijd gestoken hebben in dit unieke reŁnie-evenement. Voor groot- inspirator Marcel Hermans schrijver van het Boek moet het een monsterklus zijn geweest om het 280 pagina's tellende boekwerk te schrijven. Het boek "Motorcross der Azen, een gouden tijdperk" beschrijft de complete periode van 1947 t/m 1985 en omvat enorm veel mooie foto's.

 

KLIK HIER Voor een korte fotoreportage van de ReŁnie

 

Lees hier alle informatie:

Website: www.motocrossderazen.com en www.facebook.com

 

Bron: Stichting ReŁnie Motocross der Azen / Stefan Adriaans

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: