MAC Lierop | Grand Prix | Geweldige samenwerking 3-Uurs cross 22 februari 2015 26-02

Geweldige samenwerking 3-Uurs cross 22 februari 2015 26-02

Drie uurs motorcross in Herselse bossen

MAC Lierop hield zondag in samenwerking met MC Deurne een drie-uurs motorcross op het GP circuit de Herselse bossen in Lierop. Winnaar in de klasse Startbewijshouders werd het GJV-GDI Husqvarna Team. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Rabbit Racing en Team Galvin, met Jarno Verhorevoort uit Helmond.

 

In de drie-uurs motorcross streden teams, bestaande uit drie crossers, om de Frans Sigmans bokaal. Elk team reed drie uur aan n stuk, waarbij de drie rijders elkaar afwisselden. Naast de klasse Startbewijshouders werd ook de klasse Hobbyrijders verreden. Daarin werd het team Hobbyklappers eerste, Familie Racing tweede en The Yammie's derde. In totaal verschenen er rond de zestig teams achter het starthek.

 

Na maanden van voorbereiding was het zover "de 3-uurs cross strijdend om de fel begeerde Frans Sigmans bokaal werd verreden op een loodzwaar circuit van MAC Lierop".

 

Na gesprekken in de afgelopen maanden werd MC Deurne de mogelijkheid geboden een wedstrijd te organiseren op GP Circuit de Herselse bossen in Lierop. Door het wegvallen van de DMX wedstrijd was hiervoor een datum vrijgekomen en kwam in een samenwerkingsverband de mogelijkheid een 3-uurs cross terug op de kalender te krijgen. De gesprekken met MAC Lierop liepen voortvarend en er kwam een geweldige samenwerking met deze club. De taken werden onderling verdeeld en de organisatie kon aan de slag om het evenement te laten slagen. Van beide clubs werden vrijwilligers gevraagd welke royaal kwamen opdagen.

 

 

Vanaf de jaarwisseling was de baancommissie van Lierop al in de weer om de baan in topconditie te krijgen. Velen uren werden gestoken in het afpompen van water en op donderdag 18 Februari lag de baan er GP waardig bij. De vrijdag werd het weer wat verraderlijker en kregen we een regendag, maar ook hier was Lierop tegen bestand als nog geen vuiltje aan de lucht.

 

Dus op zaterdag met man en macht aan de slag. In een geweldige samenwerking stoken beide organisatoren de handen eens flink uit de mouwen. Alsof we dit samen vaker hadden gedaan; pitsstraat, tent opzetten ging als gewoon vanzelf. Binnen een aanzienlijke tijd waren we klaar en genoten we van de zon die heerlijk over het Brabantse land scheen. Een klein tegenvallertje was dat er om 15:00 uur een regenbui kwam opzetten maar dat mocht de pret niet drukken, want motorcrossers zijn echte mannen.

 

De stickers voor de teams was nog even een heikel punt en daarom willen we even de firma Smets Zeefdrukkerij uit Gemert bedanken! Dankzij hun extra inzet op zaterdagavond/nacht hadden alle teams zondagmorgen stickers op hun motor!!!

 

Zondag morgen lekker fris en fruitig naar het Lieropse circuit waar we al ontvangen werden. De lampen branden en het evenementen terrein werd verlicht dus konden de inschrijving beginnen. De teams kwamen uit alle windstreken van het land om hier een mooie strijd te leveren. Zowel bij de hobby als startbewijs houders waren er goede teams samen-gesteld.

 

Om 8:30 uur werd met de baanverkenning begonnen zodat om 9:30 uur de wedstrijd met de hobbyklasse kon beginnen. Alle rijders waren gretig toen de luchthoorn blies voor de start en het was Timmy Berkers die de hollshot pakte voor  team familie Racing. En zo werd ook meteen de snelste ronde van de dag neergezet door Timmy Berkers.

 

Een geweldige strijd tussen de teams hobbyklappers, familie racing en the yammie's elk team legde 64 rondes af op het alsmaar zwaarder wordende circuit en na 3 uur gestreden te hebben wonnen de hobbyklappers net voor familie Racing die het na het uitvallen van team genoot Sjaak Thielen na een uur nog met zijn tween moesten doen en als derde de jeugdige rijders van de yammies.

 

Ppppppfffffff even wat opwarmen in de tent en dan kon de wedstrijd weer beginnen met de kanonnen van de dag, de startbewijs houders. Ook hier weer een geweldig startveld met menig grote namen in de Nederlandse motorcross. Je mag wel spreken van een top startveld, William Saris, Mike v.d. Boogeart, Ronny v. Rooij, Micha Boy de Waal, Rick Satink, Joshua v.d. Linden, Jarno Verhorevoort, Jeroen de Groot en Dennis Wiemann. Deze rijders streden met hun teams om de top drie.

 

Halverwege zaten de teams op hetzelfde aantal ronden dus nog niets beslist. Dat maakte het geweldig spannend en het was bikkelen op het loodzware circuit van Lierop! William Saris van het Rabbit racing team reed de snelste ronde van de dag in deze klasse, maar moesten toch de winst overlaten aan het GJV-GDI team Husqvarna. Team Galvin met de top van de MON werden knap derde.

 

Om te spreken van een geweldige dag motorcross, is dit zeker voor herhaling vatbaar.

 

Wij willen dan ook als Motorclub Deurne onze complimenten geven aan een ieder die dit samen met ons heeft mogen realiseren. Vrijwilligers, EHBO-ers en rijders die gevlagd hebben ! Ook willen wij van Motorclub Deurne onze geweldige samenwerking met MAC Lierop benadrukken, het was geweldig en wij hebben genoten.

 

T war unne schonne dag, iedereen hartstikke bedankt!!!

 

VERSLAGGEVER TER PLAATSE - Richard van der Horst M.C. Deurne

 

Uitslagen en foto's

 

KLIK HIER Voor uitslagen MyLaps

KLIK HIER Voor uitslagen Hobbyrijders [PDF]

KLIK HIER Voor uitslagen Startbewijshouders [PDF]

KLIK HIER Voor de Foto's 3-Uurs Cross

 

 

Bron: MC Deurne - Richard van der Horst

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: