MAC Lierop | Grand Prix | NOS Studio Sport - Herlings heerst voor zesde keer in GP van Valkenswaard 26-04

NOS Studio Sport - Herlings heerst voor zesde keer in GP van Valkenswaard 26-04

Grand Prix Motocross 2015

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft voor de zesde keer op rij de Grand Prix van Valkenswaard gewonnen. De tweevoudig wereldkampioen in de MX2-klasse liet de concurrentie in beide manches ver achter zich.

 

GP Motocross bij Studio Sport

 

Video: Herlings meteen weer klasse apart in MX2.

 

"In de eerste manche won ik met veertig seconden, in de tweede had ik geloof ik dertig seconden voorsprong, ondanks een valpartij bij de start", kijkt Herlings tevreden terug. "Dus op zich kan ik dit zien als een geslaagde dag."

 

"We hebben er hard voor gewerkt. Nu moet ik blijven winnen, maar dat is nooit makkelijk. Vandaag heb ik in ieder geval gedaan wat ik moest doen", aldus Herlings.

 

Derde zege

 

De crosser van het fabrieksteam KTM boekte in Valkenswaard zijn derde zege van het jaar en gaat met 222 punten aan kop in de strijd om de wereldtitel in de MX2-klasse. De Fransman Dylan Ferrandis staat tweede in dat klassement, met 37 punten minder dan Herlings. De Let Pauls Jonass bezet de derde plaats met 148 punten.

 

Ook debutant Brian Bogers reed sterk in Valkenswaard. De achttienjarige crosser uit Eindhoven reed naar een zesde en een vijfde plaats.
 

Bron: NOS-Sport

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: