MAC Lierop | Grand Prix | Stefan Everts officieel voorgesteld door Suzuki 13-11

Stefan Everts officieel voorgesteld door Suzuki 13-11

Stefan Everts naar Suzuki in 2016

Een kwart eeuw nadat Stefan Everts en Suzuki samen wereldkampioen werden in de 125cc klasse bundelen ze nu weer hun krachten want Everts wordt de baas over het Suzuki World MXGP Team en haar organisatie.

 

De 42 jaar oude Everts gaat de rol van teambaas in vullen nadat hij tot een overeenkomst kwam met Sylvain Geboers van Geboers Racing Promotions. Beide Belgen zullen samen het Suzuki Factory programma leiden in het FIM MXGP Motorcross wereldkampioenschap en zullen daarnaast ook de jeugd begeleiden in de MX2 klasse en de EMX250 klasse. Harry Everts zal zijn zoon ondersteunen bij Suzuki en een deel van de begeleiding op zich nemen.

 

Stefan Everts officieel voorgesteld door Suzuki

Foto: Suzuki - Stefan Everts officieel voorgesteld door Suzuki.

 

Commentaar Stefan Everts:’’Het is een grote uitdaging maar daarnaast brengt dit ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik heb de leeftijd en door mijn vorige job heb ik veel ervaring op kunnen doen. Ik ben er klaar voor.

 

Ik houd veel van de sport en ik ben er graag bij op de wedstrijden. Daarnaast vind ik het mooi om nieuw talent te vinden. Ik wil succesvol zijn met het team. Veel dingen zullen moeten veranderen. Ik wil een sterk teamimage creeeren. Op het gebied van multimedia kunnen we meer doen want de interactie met de fans is heel belangrijk.

 

Sylvain heeft er voor gezorgd dat ik destijds bij Suzuki kwam. Daar is het allemaal begonnen. Ik heb geweldige jaren gehad en ben er dankbaar voor wat Sylvain en Suzuki mij hebben gegeven’’: aldus Stefan Everts.

 

Sylvain Geboers zal bij het team actief blijven om Everts te adviseren in zijn rol als teameigenaar. ‘’We hebben nu een goede mogelijkheid met GRP, Suzuki en Stefan. Ik denk dat hij een grote hulp kan zijn voor de rijders en hij weet wat er voor nodig is om wedstrijden te winnen en om kampioen te worden. Een aantal jaren geleden hebben we Roger Decoster verloren en hiermee veel kracht. Ik denk dat dit nu terug komt met Stefan en alle ervaring die hij heeft’’.

 

Het Suzuki World MXGP team zal in 2016 van start gaan in het wereldkampioenschap MXGP met Kevin Strijbos en Ben Townley. Jeremy Seewer en Brian Hsu zullen op de RM-Z250 uitkomen in de MX2 klasse en Bas Vaessen zal actief zijn in de EMX250 klasse.

 

Bron: Team Suzuki / Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: