MAC Lierop | Grand Prix | Zondag 24 Januari NMB Reunie in Uden 20-01

Zondag 24 Januari NMB Reunie in Uden 20-01

NMB Nederlandse Motorsportbond 1949 t/m 1982

50 jarig jubileum Motorclub' MAC BEDAF & NMB Reunie in Uden

 

In het kader van het 50 jarig jubileum van de Motorclub' MAC BEDAF uit Uden, de oude club van wijlen Martien Arts, zijn zonen Ruud en Nico zijn nu de drijvende krachten, wordt op zaterdag 23 januari dit jubileum gevierd in Gasterij De Pier in Uden. Op zondag 24 januari is er de NMB-renie.

 

Zo gingen Han en Henk Manders vroeger naar de cross

Foto: Zo gingen Han en Henk Manders vroeger naar de cross.

 

NMB Reunie Zondag 24 Januari in Uden

 

En de jubilerende club heeft er ook voor gezorgd dat een dag later op dezelfde plaats een Renie van de NMB kan plaatsvinden. Een klein organisatie comit, waarin o.a. oud NMB crossers Leo Brans en Gerrit Does zitting hebben, zijn al lange tijd druk doende met de organisatie van de renie op zondag 24 januari 2016. Een renie voor oud licentie-houders, officials en supporters van de Nederlandse Motorsport Bond N.M.B. Deze bond werd in 1949 in Helmond opgericht en is eind 1982 opgegaan in de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging K.N.M.V. te Arnhem. Dus het handelt over de periode van 1949
t/m 1982.

 

Zondag 24 Januari NMB Reunie in Uden

Foto: Zondag 24 Januari NMB Reunie in Uden.

 

De N.M.B. was oorspronkelijk de Rooms Katholieke (R.K.) N.M.B. die een afdeling motorcross en later ook een afdeling wegrace kende. Bij deze renie draait het nu specifiek over de motorcross. De N.M.B. was met name actief in het Zuiden van Nederland, Limburg, Brabant en Zeeland, maar had verder uit heel Nederland licentiehouders aangesloten. Tal van toppers en vedetten hebben het klappen van de zweep bij de NMB geleerd tijdens de vele wedstrijden, en zijn later soms zelfs doorgestoten naar de absolute wereldtop.

 

Inmiddels hebben zich een 220 tal oud renners aangemeld voor de NMB renie

 

De RENIE van de NMB in de Gasterij DE PIER, Schansweg 3 te Uden, zal op zondag 24 januari geopend worden door Jan Martens om 14.00 uur en zal eindigen om 19.00 uur. De toegang is gratis. Inmiddels hebben zich een 220 tal oud renners aangemeld, waaronder renners uit eindjaren '50 tot en met 1982. Bekende namen als Ad Verstegen, Jan de Rooy die later het gezicht van 'Le Dakar' werd, Pierre Karsmakers, Harry Driessen, Peter Willems, Henk Vosters, Frans Merks, Theo van Kasteren, Henk Aarts, Hans Brans, Arno Bosch, Martien vd Boer, Arie Haan, Peter vd Nieuwenhof, Louis Vosters, Adrie van Beers, Bart Antonis, Jan Lemmens, Theo Bouw, Arno Vonk, gebr. Vervoort en Jaap Versluis hebben hun komst bevestigd. Ook diverse zijspanrijders zoals Cock Baas, Jan Nouwens, Jan Bakens, Jo vd Mee, Tonny van Horevoort zelfs de toen 50cc specialisten Gert Jan van Doorn, Dave Strijbos, Peter Verstegen, Johnny Verwijst, Harrie Nolten en vele anderen zullen aanwezig zijn. Er hebben zich zelfs een aantal buitenlandse oud IMBA crossers aangemeld en ongetwijfeld zal het een gezellige boel worden met speaker Kees de Omroeper.

 

Zondag 24 Januari NMB Reunie in Uden

Foto: Zondag 24 Januari NMB Reunie in Uden.

 

Een 30 tal klassieke motoren films en foto's op NMB renie

 

Op deze NMB-renie zullen vele oude verhalen verteld worden en herinneringen worden opgehaald. Verder zullen er een 30 tal klassieke motoren getoond worden uit de periode 1949 tot 1982 en er worden DVD's met beelden uit vervlogen tijden getoond. Ook liggen er fotoboeken ter inzage. Voor deze renie zijn inmiddels drie facebookpagina's in het leven geroepen. Er worden deze middag ca. 350 mensen verwacht.

 

Flyer NMB

 

Locatie NMB renie - Gasterij DE PIER

 

Schansweg 3, 5406 TP Uden

 

KLIK HIER - En plan uw route

 

Referenties NMB Renie Uden

 

https://www.facebook.com/events/915564148493436 - NMB Renie

https://www.facebook.com/groups/1606765332935439

https://www.facebook.com/rinie.vdsteen/photos

https://www.facebook.com/classic.motocrossnl

https://www.facebook.com/groups/269677649760046

https://www.facebook.com/groups/704595552935057

https://www.facebook.com/NMBwegraces

 

NMB Archief - Wegraces

 

https://motorsportbond.wordpress.com

 

Bron: MAC Bedaf / Motorgazet - Kees Siroo

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: