MAC Lierop | Grand Prix | Ken de Dycker out met dijbeenbreuk 21-02

Ken de Dycker out met dijbeenbreuk - Update 21-02

Internationale Motocross

Nog maar net bereikte ons het goede nieuws over de wel-deelname van Ben Townley of we kregen via Joel Roelants zijn facebook-account te lezen dat Ken de Dycker vandaag zwaar gecrasht was. Ken zou een dijbeenbreuk hebben opgelopen. Door deze blessure zal Keeno een groot deel van het seizoen moeten missen... We wensen Ken een spoedig herstel toe!!!

 

Ken de Dycker out met dijbeenbreuk

Foto: Team Honda - Ken de Dycker out met dijbeenbreuk.

 

Update blessure Ken De Dycker

 

24MX Lucas Oil Honda rijder Ken De Dycker brak tijdens een val op training in Royal Hills (Frankrijk) vrijdag zijn dijbeen. De voormalige MXoN winnaar werd vandaag geopereerd in een hospitaal in het nabijgelegen Albi.

 

En week voor de start van het FIM MXGP wereldkampioenschap werkte De Dycker de laatste fase van zijn seizoensvoorbereiding af. De populaire Belg zou normaal gezien morgen van start gaan in de internationale wedstrijd van Lacapelle-Marival. In overleg met orthopedisch chirurg Dr. Ghijselings werd Kens been succesvol vastgezet tijdens een operatie eerder vandaag.

 

Ken de Dycker out met dijbeenbreuk

Foto: Ken de Dycker out met dijbeenbreuk - Update.

 

De voorbije maanden stoomde Keeno zich samen met coach Jol Roelants verbeten klaar. Ook wat betreft de ontwikkeling van zijn Honda CRF450R leverde de ervaren De Dycker puik werk. Hierdoor leefde Ken dan ook met vertrouwen naar de eerste GPs toe. Voor het pas gevormde 24MX Lucas Oil Honda team is de blessure van De Dycker uiteraard een opdoffer. De komende dagen zal het team overleggen met zijn partners om te beslissen hoe om te gaan met de afwezigheid van hun sterpiloot.

 

Ken De Dycker: Helaas horen blessures bij onze sport. Te weten dat ik er niet kan bij zijn, doet eigenlijk nog meer pijn dan de kwetsuur zelf. De val op zich was redelijk hard waardoor ik mijn rechterdijbeen brak en een fikse snee aan mijn elleboog opliep. Gelukkig is de operatie met het plaatsen van een pin in het bot goed verlopen, ik voel me weer als nieuw!

 

Tijdens de winter heeft iedereen keihard gewerkt en we zaten eigenlijk goed op schema. Hierbij wil ik zeker mijn trainer Jol bedanken, hij heeft veel praktische zaken wat betreft de operatie geregeld. Daarnaast ook een merci aan al mijn sponsors, fans en vrienden die me boodschappen hebben gestuurd om me beterschap te wensen. Ik ben er zeker van dat ik sterk kan terug komen. Ik kan niet wachten om te kunnen tonen waar we zo hard voor hebben gewerkt.

 

Marc Boone, 24MX Lucas Oil Honda teameigenaar: Het is zwaar om geconfronteerd te worden met een kwetsuur zoals deze. Natuurlijk komt dit erg hard aan, zeker om dat alles uitstekend liep. Zowel tijdens het trainen als testen zagen we hoe gemotiveerd en professioneel Ken is. Het werd ook al vlug duidelijk dat de 24MX Lucas Oil Honda CRF45OR hem helemaal op het lijf is geschreven. Eerst en vooral wil ik Ken een snel en volledig herstel toewensen. Het is knap om nu te zien hoe sterk hij mentaal wel is. Hoe hij met deze tegenslag omgaat, is een opsteker voor het hele team. We zijn er van overtuigd dat Ken minstens zo sterk zal terugkomen. Bedankt ook aan de mensen van Royal Hills en iedereen die Ken heeft geholpen na zijn val.

 

Bron: MX World - Stingray - Bavo en FB KDD

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: