MAC Lierop | Grand Prix | Valkenswaard is er klaar voor...!!! 27-03

Valkenswaard is er klaar voor...!!! 27-03

MX WK Grand Prix Motocross 2016

Op het Eurocircuit van Valkenswaard is alles gereed voor de trainingen, de kwalificaties en de eerste wedstrijden van morgen, de openingsdag van de Grand Prix motorcross. Het rennerskwartier staat afgeladen vol, want een kleine driehonderd rijders hebben er een plaatsje moeten vinden.

 

Valkenswaard is er klaar voor

Foto: Valkenswaard is er klaar voor...!!!

 

Voor de deelnemers aan de EMX250 wordt het morgen spannend, want van de meer dan honderd inschrijvers zullen zich slechts veertig voor de beide manches kunnen plaatsen. De trainingen zullen dus een ware slijtageslag worden. Bij de EMX300 en de WMX zal een tiental deelnemers na de trainingen mogen inpakken.

 

Aan het rennersveld van de MXGP zijn deze week nog twee Nederlanders toegevoegd, Mike Gijsbertsen en Rick Folkers. Helaas heeft Gijsbertsen zich moeten afmelden. Na een week griep is hij te verzwakt om op een crossmotor te stappen.

 

Paaszondag trainen en kwalificeren alle klassen en rijden de beide Europese klassen EMX250 en EMX300, alsmede de WMX hun eerste manche. Hun tweede manches en de beide manches van de MX2 en de MXGP worden op paasmaandag verreden.

 

 

Bron: MXWorld - Marcel Dirks

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: