MAC Lierop | Grand Prix | Dubbelslag voor Ivano van Erp in het NK 65cc grote wielen in Lierop 19-07

Dubbelslag voor Ivano van Erp in het NK 65cc grote wielen in Lierop 19-07

KNMV NK Motocross LIerop 2016

Ivano van Erp van het Beursfoon KTM team heeft in Lierop beide manches van het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen gewonnen.

 

In zowel de eerste als de tweede manche pakte hij op zijn Vos Oss KTM machine kopstart en zette beide manches naar zijn hand. Sem Beijer finishte met een vierde plaats in de 85cc kleine wielen net naast het podium en Kay Karssemakers werd tiende in de 85cc grote wielen. Karssemakers begon in beide manches aan de leiding maar verloor gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen en werd op een zesde en een dertiende plaats afgevlagd.

 

Dubbelslag voor Ivano van Erp in het NK 65cc grote wielen in Lierop

Foto: Dubbelslag voor Ivano van Erp in het NK 65cc grote wielen in Lierop.

 

Zoals al veel vaker dit jaar ging Ivano als een speer rond in de training en knalde er een hele snelle tijd uit waarmee hij de pole position veroverde in de 65cc grote wielen. In de eerste manche reageerde hij scherp toen het starthek viel en pakte een zeer goede start. Gelijk nam hij de koppositie in handen en dankzij een straf tempo wist hij met een ruime voorsprong de manche winnend af te sluiten. De tweede manche was bijna een kopie van de eerste manche. Op zijn Vos Oss KTM machine pakte hij een goede start en wist ook deze manche volledig naar zijn hand te zetten. Trots mocht hij aan het einde van de dag plaatsnemen op het hoogste schavot!

 

Sem Beijer, rijdend in de klasse 85cc kleine wielen, werd vierde in de tijdtraining. "Ik had een zeer goede start in de eerste manche en lag zelfs even op de eerste plek, uiteindelijk werd ik derde". De tweede start begon wat minder voor Beijer. "Ik lag op een achtste plek, reed naar een vierde plek, maar viel van de KTM en werd vijfde". Zijn totaalstand: een vierde plek in Lierop.

 

Kay Karssemakers had het juiste ritme gelijk gevonden en was in de klasse 85cc grote wielen de snelste in de tijdtraining. In de eerste manche pakte Kay kopstart en werd na een goede wedstrijd uiteindelijk zesde. Ook in de tweede manche begon hij aan de leiding maar moest gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen prijsgeven en finishte op een dertiende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een tiende plaats in het dagklassement.

 

Het Beursfoon KTM team gaat zich nu klaarmaken voor de EK finale in Loket, TsjechiŰ. Deze wedstrijd staat aankomend weekend op het programma. Hier komen voor het team Ivano van Erp (65cc) en Kay Karssemakers (85cc) aan de start.

 

Bron: Motor Autosport

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: