MAC Lierop | Grand Prix | Bas Vaessen maakt de overstap naar het WK in Assen 11-08

Bas Vaessen maakt de overstap naar het WK in Assen 11-08

MXGP Motocross 2016

Tijdens de drie resterende wedstrijden van het FIM Wereld Kampioenschap MX2, waaronder Assen, zal Bas Vaessen in actie komen.

 

Bas Vaessen maakt de overstap naar het WK in Assen

Foto: Bas Vaessen maakt de overstap naar het WK in Assen.

 

De Limburger werd dit jaar derde in het Europees Kampioenschap MX2 waar hij twee wedstrijden wist te winnen.

 

Het is nog niet officieel maar verwacht wordt dat de 18-jarige Vaessen in 2017 de teamgenoot wordt van Jeremy Seewer binnen het fabrieks team van Suzuki, Brian Hsu maakt de overstap naar de USA.

 

Programma MXGP Assen

 

Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieŽn MXGP en MX2. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

2016 is een ongekend jaar voor motorcrossliefhebbers in Nederland. Het Red Bull KTM fabrieksteam heeft met 2-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en de pas 17-jarige Davy Pootjes maar liefst 3 Nederlanders binnen haar gelederen. Ook van de Nederlandse teams HSF Logistics Motorsport Team, Wilvo Standing Construct Yamaha Team en het Team Gebben Van Venrooy Kawasaki wordt veel verwacht. In 2016 staan in Assen ook s werelds snelste vrouwelijke motorcrossers aan de start, waaronder onze eigen Nancy van de Ven. De 18-jarige motorcrosser uit Vlissingen won in 2015 haar eerste Grand Prix en eindigde als derde in de eindstand van het wereldkampioenschap.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: KEMCO - Steven van Kempen

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: