MAC Lierop | Grand Prix | NOS Studio Sport - Verslag beslissende wedstrijd Herlings 04-09

NOS Studio Sport - Verslag beslissende wedstrijd Herlings 04-09

MXGP Motocross 2016

Motorcrosser Jeffrey Herlings verovert in het Amerikaanse Concord zijn derde wereldtitel in de MX2-klasse. De 21-jarige Brabander wint de eerste manche en is niet meer in te halen door zijn concurrenten.

 

Video: NOS-Sport - Verslag beslissende wedstrijd Herlings.

 

Eindelijk heeft Jeffrey Herlings zijn derde Wereldtitel MX2 binnen gehaald. Na twee seizoenen van zware blessureleed en daarbij het verlies van ook nog bijna zekere wereldtitels heeft Herlings nu eindelijk de ban gebroken. De Red Bull KTM rijder domineerde wel bijna het ganse seizoen, maar toch liep het bijna even mis met een sleutelbeenbreuk. Maar de Nederlander had zo een enorme voorsprong in de tussenstand dat hij een drietal wedstrijd aan de kant kon blijven zitten. Voor Herlings was de titel behalen het ultieme doel in Charlotte en die opdracht heeft hij dan ook voor 100% volbracht. De Nederlander was dan ook heel uitbundig bij het vieren van de titel en mag na jaren van tegenslag eindelijk zijn derde MX2 Wereldtitel op zijn palmares zetten.

 

De overwinning in Charlotte ging echter naar de Amerikaan Cooper Webb. Herlings won de eerste manche voor Webb en Austin Forkner, en had hiermee genoeg om zich van de titel te verzekeren. Hij won de wedstrijd na een mooi duel met de Amerikanen, tot groot jolijt van het enthousiaste publiek. Covington werd op ruime afstand vierde.

 

In de tweede manche was de snelste start opnieuw voor Forkner, met in zijn wiel Herlings en Webb. Met een slotoffensief ging Webb naar de leiding. Forkner wist in extremis de tweede plaats nog te behouden en bleef voor Herlings.

 

De eindoverwinning ging zo dus naar Webb, voor Herlings en Forkner.

 

Bron: NOS-Sport / MXMag

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: