MAC Lierop | Grand Prix | Van den Bogaert en Hool pakken de titels in Lierop! 24-10

Van den Bogaert en Hool pakken de titels in Lierop! 24-10

MX-Wedstrijden Lierop - 22 en 23 oktober 2016

In Lierop hebben Mike van den Bogaert en Michael Hool de 24MX MON NK-titels veilig gesteld. Van den Bogaert wist de MX2 wedstrijd te winnen en hij viert daarmee zijn vijfde titel in vijf jaar! Een bijzondere prestatie voor de Brabander die dit seizoen met succes terug keert in de MX2. Voor Hool is het zijn tweede titel, hij wist in 2011 dit kampioenschap ook al een keer te winnen. Vandaag in de “Herselse bossen” stond er geen maat op de crosser uit Heerlen, hij won beide manches op het voormalig GP-circuit.

 

Van den Bogaert en Hool pakken de titels in Lierop!

Foto: Van Dijk Foto - Van den Bogaert en Hool pakken de titels in Lierop!

 

De eerste manche van de Inters MX2 neemt Jacky Tausch veruit de beste start. Hij wordt gevolgd door Ronnie van Rooij, Rico Lommers en Kay Ebben. Bij het ingaan van de bossen hebben Jarno Derks en Maikel Brands zich ook in de kopgroep gemeld. Ebben heeft haast en hij weet snel de tweede plaats over te nemen. Een valpartij aan het einde van de tweede ronde gooit roet in het eten ende Yamaha-rijder zakt terug. Tausch neemt afstand van Van Rooij die wordt aangevallen door Derks. Deze Yamaha-rijder gaat ook onderuiten dat bezogt Van den Bogaert de derde plaats. Na een mindere beginfase komt de Galvin MX Team-rijder op bedrijfstemperatuur. Er volgen in de eerste helft van de wedstrijd nog plaag stootjes van Derks maar deze moet later los laten. Van Rooij begint zich terug te knokken naar het achterwiel van leider Tausch en er volgt een mooie strijd. Het lukt Van Rooij om de leiding over te nemen! Niet veel later gaat Tausch in de fout en hij raakt een paaltje. De wedstrijd wordt voor gezet maar na vier bochten moet de crosser uit Elshout met een van pijn vertrokken gezicht deze manche verlaten. Van den Bogaert gaat in de slotfose opjacht naar teamgenoot Van Rooij. De Suzuki-rijders maken het spannend en twee bochten voor de finish komt ‘Reddanger’ ernaast. Hij bedenkt zich geen moment, neemt de leiding over en wint tot grote vreugde van zijn supporters. Van Rooij wordt tweede voor Derks en Noud van Kraaij die een geweldige wedstrijd rijdt. De Gelderlander heeft geen goede start gehad maar komt heel sterk terug. De vijfde plaats lijkt voor Rene Albers te worden maar Ebben heeft andere plannen en weet zijn Yamaha als vijfde over de finish te sturen!

 

In de laatste manche van het seizoen neemt Maikel Brands de beste start voor Loeka Thonies, Van Kraaij en Van Rooij. De Suzuki-rijder werkt zich snel naar de tweede plaats en op de grote tafel wil hij de leiding overnemen. Dit gaat mis en de crosser uit Drunen gaat kei hard onderuit. Gelukkig wordt hij door iedereen zonder problemen gepasseerd en kan hij de wedstrijd vervolgen. Albers komt vervolgens als leider terug uit de eerste ronde voor Van Kraaij en Ebben. Een ronde later gaat Van Kraaij onderuit en de LHL Racing-rijder moet door de EHBO worden verzorgt. Albers heeft drie seconden voorsprong op Ebben die probeert de aansluiting te vinden maar dat lukt niet. Van den Bogaert is naar de derde plaats opgeklommen maar hij kan ook niet aansluiten bij Ebben. Brands en Jeffrey Ebbers maken de top vijf compleet tot Ebbers in de fout gaat en uit de wedstrijd verdwijnt. Derks heeft een problem gehad in de beginfase en komt de top vijf binnen om vervolgens Brands van de vierde plaats te verdringen. De top vier staat daarmee vast al komt Ebben in de laatste ronde nog dichtbij aan Albers, de overwinning gaat echter naar Groesbeek. Ebben wordt dus tweede voor Van den Bogaert, Derks en Van Rooij die zich heel knap terug weet te werken naar de vijfde plaats.

 

Aan een goede klassering in de eerste manche heeft Hool voldoende om de titel te pakken. De Limburger komt goed uit de start samen met Roy Hoeijmakers, Danny Gerards, Wesley Pittens en Rinnie van Linden. Er is niemand opgewassen tegen het geweld van Hool die zich direct los werkt van zijn achtervolgers. Hoeijmakers en Gerards hebben een mooi duel en later komt ook Dylan van Veghel zich daarmee bemoeien. De crosser uit Oss weet na vijf ronden de tweede plaats over te nemen maar heeft wel al twaalf seconden achterstand op leider Hool. Van Veghel werkt zich snel los van zijn achtervolgers en wordt op ruime afstand van winnaar Hool dus tweede. De strijd om de derde plaats is heftig want Hoeijmakers en Dekker maken elkaar het leven zuur. Dit is in het voordeel van Rene Rannikko die als elfde uit de eerste ronde is gekomen. De geboren Fin kan beide heren nog achterhalen en de Kawasaki-rijder wordt derde! Hoeijmakers komt als vierde over de finish voor Dekker. Davey Janssen, twee weken geleden de winnaar in Heeswijk, komt bij de start ten val maar komt nog terug naar de 13e plaats.

 

De tweede manche neemt Hoeijmakers weer een geweldige starten samen met Dave van Dun en Enrico Schell. Hool heeft besloten even rustig te wachten en als iedereen weg is gaat hij in de achtervolging. Gerards komt als leider uit de Lieropse bossen voor Hoeijmakers, Rannikko, Pittens en Van Veghel. Hool komt als elfde uit de eerste ronde en weet na 13 minuten wedstrijd de leiding over te nemen van Gerards. Van Veghel heeft een foutje gemaakt waardoor hij terug zakt naar de vijfde plaats. Achter Hool wordt Rannikko tweede voor Van Veghel! De Yamaha-rijder uit Oss weet in de laatste ronden nog Gerards te passeren. De Eccomax-rijder wordt vierde voor Hoeijmakers. Volgende week is de finale voor de Inters Open op het circuit van Meijel.

 

Bron: KEMCO - Steven van Kempen

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: