Crossterrein de Herselse bossen is onlosmakelijk verbonden met Lierop 02-02

Manifestatie behoud Motorcross Lierop

Circuit de Herselse bossen is al tientallen jaren onlosmakelijk verbonden met het dorpje Lierop. Hier werden talloze belangrijke motorcrosswedstrijden verreden. Veel WK wedstrijden en een MX of Nations in 2004 tijdens het 100-jarig bestaan van de KNMV, zo weet ook Camiel van Berkesteijn van de Koninklijke Motorsport Vereniging.

 

Maar hier dreigt dus een einde aan te komen. De Raad van state vind dat de Gemeente het circuit moet sluiten omdat deze niet in het bestemmingplan staat. Al die jaren werd het gedoogd, maar nu zijn omwonenden de geluidsoverlast zat. Initiatiefnemer van de Manifestatie Jean-Paul Maas, snapt dat de bewonder er last van hebben maar begrijpt niet dat zij hier later zijn komen wonen, aldus Maas.

 

Video: SBS-Nederland - Crossterrein de Herselse bossen is onlosmakelijk verbonden met Lierop.

 

Henk Moors is al vanaf het begin betrokken bij het race circuit. Hij reed er al in 1964 met zijn crossmotor. We leefden met zn alle naar de motorsport, en dat zou dan verdwijnen. Het is moeilijk na al die jaren en dat gaat Henk erg aan het hart.

 

Talloze vrijwilligers leveren een bijdragen aan een evenement zoals die hier plaatsvonden maar ook verenigingen haalden hier hun energie uit. Het is een stuk leefbaarheid van Lierop wat hier momenteel in het geding is, zo zegt Guido Schoolmeesters van de Gemeenschaps lijst.

 

3-voudig Wereldkampioen Jeffrey Herlings kwam ook vaak naar Lierop. Hij kwam hier al als kind en boekte later menig succes in het Lieropse zand. Ook hij maakt zich zorgen: Ik denk dat het niet goed is voor onze sport wanneer er steeds meer banen gaan verdwijnen. Voor hen en de andere motorcrossers is het belangrijk om zoveel mogelijk circuits te behouden. Dit is een zeer speciaal circuit, ook omdat hier de wedstrijd voor landenteams heeft plaatsgevonden welke beter als de MX of Nations bekend staat. Maar ook zeker omdat hier veel GPs hebben plaatsgevonden zou het prachtig zijn wanneer we deze hier kunnen behouden.

 

Dit mag gewoon niet verdwijnen, het crossterrein de Herselse bossen is onlosmakelijk verbonden met Lierop, aldus Guido Schoolmeesters.

 

De Gemeenschapslijst is in overleg met MAC Lierop gestart met een petitie. Een petitie die eenieder kan ondertekenen, die de motorcross in Lierop graag wil behouden. Deze petitie kan men vinden op behoudmotorcrosslierop.petities.nl.

 

Inmiddels hebben diverse prominenten uit de motorcrosswereld, zoals Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Jol Smets en Stefan Everts aangegeven deze petitie graag te willen ondersteunen en te ondertekenen.

 

Bron: SBS-Nederland

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: