Jeffrey Herlings: 'Grand Prix in Qatar wordt gevecht tegen de pijn' 22-02

MXGP Motocross 2017

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het debuut van Jeffrey Herlings in de koningsklasse, maar een paar dagen voor de eerste Grand Prix in Qatar heeft de motorcrosser uit Oploo slecht nieuws: hij gaat in het Midden-Oosten nog niet meestrijden om de zege. Herlings heeft nog te veel last van zijn gebroken middenhandsbeentje.

 

Video: Omroep Brabant - Jeffrey Herlings: 'Grand Prix in Qatar wordt gevecht tegen de pijn'.

 

De drievoudig wereldkampioen in de MX2-klasse liep de blessure twee weken geleden op bij een valpartij in Itali. Hoewel de dokter groen licht heeft gegeven om te beginnen aan de strijd om de wereldtitel, verwacht Herlings niet dat hij in Qatar een hoofdrol kan vertolken.

 

"Ik ga de eerste twee wedstrijden veel punten verliezen. Het wordt een gevecht tegen de pijn. Jammer, ik kon anders voor de winst gaan. Ik was echt in vorm. Nu wordt het de eerste twee wedstrijden overleven."

 

Maar Herlings gunt zichzelf geen overgangsjaar. "Ik ga voor de titel, dat is normaal. Iedereen zat te wachten op mijn overgang naar de MXGP. Nu is het moment daar, al wordt het niet in stijl. Vanaf de derde Grand Prix hoop ik punten terug te gaan pakken. Ik kan wereldkampioen worden, maar dan moet ik wel het hele jaar overal zijn", zo hoopt de crosser uit Oploo dat hij zijn portie pech dit jaar al gehad heeft.

 

Bron: Omroep Brabant - Job van der Zon

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: