Maas en Senz kwalificeren sterk maar komen niet tot score GP TsjechiŽ 16-05

Grand Prix Zijspancross 2017

Op de terugweg van Chernivitsi, OekraÔne, konden de teams Kramolin in TsjechiŽ aandoen voor de 3e Grand Prix Zijspancross 2017. Opnieuw was de Automotoclub Nepomuk de organisator en werd gereden op hun baan in het dorpje Kramolin. Waren er in de OekraÔne 23 teams in de GP nu stonden 26 teams per kwalificatiegroep aan de start. 52 teams gingen langs technische controle en daarmee was de opkomst boven verwachting. Geografisch gezien ligt Kramolin ook mooi centraal om vanuit de omringende landen in ťťn dag aan te reizen.

 

Video: WSC - Maas en Senz kwalificeren sterk maar komen niet tot score GP Tsjechië.

 

De kwalificaties op de zaterdag waren geen probleem voor de topteams, maar de wat mindere goden moesten echter flink aan de bak daar zich zoveel teams hadden aangemeld voor de 30 startplekken op de zondag. Met zoveel inschrijvingen werd het een belangrijke zaterdag. Het zou niet zo eenvoudig zijn om te kwalificeren. Vlak voor de kwalificatie heats kwam er een flinke wolkbreuk die de mooie omloop in Kramolin in een modderbad veranderde. Hierdoor werd met name de tweede kwalificatie-heat erg verrassend toen verscheidene teams zich vast reden in de opdrogende en dus zuigende klei. De Nederlandse leeuw Nick Maas met zijn Duitse rijder Silvio Senz wisten hier juist handig gebruik van te maken en stoomden vanaf achteren alle meteen ontwijkend door naar plek elf en wisten zich verrassend in dit sterke deelnemersveld direct te kwalificeren.

 

Maas en Senz kwalificeren sterk maar komen niet tot score GP Tsjechië

Foto: Lisa Kutschke - Maas en Senz kwalificeren sterk maar komen niet tot score GP Tsjechië.

 

De wedstrijddag begon opnieuw perfect, zonnig en warm. Voor de middag waren er hevige onweersbuien voorspeld die gelukkig wegbleven zodat de condities tijdens de races perfect waren. Een absolute blitz-start van de jonge Oostenrijkers Benjamin Weiss/Patrick Schneider die naast DaniŽl Willemsen/Robbie Bax de rechterbocht invlogen. Al snel waren zowel Willemsen als Bax voorbij gegaan aan Weiss, die uiteindelijk nog knap als 13e zou finishen. Daniel Willemsen/Robbie Bax wisten de eerste heat winnend af te sluiten voor Bax/Musset. Duitser Senz met de Lieropenaar Nick Maas wisten als 24ste te finishen maar geen punten te pakken voor het WK.

 

Een geweldig duel in de 2e manche tussen Bax, Willemsen en Giraud. Bij de start vochten Bax en Willemsen al een duel uit voor de kopstart die Bax won onderin de 3e bocht welke scherp links ging. Giraud sloot aan terwijl Hermans als 4e direct moest toestaan dat de drie leiders zonder hem ervandoor gingen. In de slotronde wist Willemsen/Bax weer het achterwiel van Bax/Musset te vinden. Zo kwamen de beste Nederlandse zijspancrossers over de finish. EtiŽnne Bax/Nicolas Musset wonnen de 2e manche voor DaniŽl Willemsen/Robbie Bax. Bakkenist Nick Maas scoorde aan de zijde van de Duitser Senz helaas geen punten. Silvio kreeg tijdens de 2e manche in de tweede bocht een grote steen op zijn knie waardoor ze niet verder konden rijden. De volgende GP is in het Pinksterweekend in het Franse Chaumont.

 

Nick Maas en de Duitser Silvio Senz rijden volgende week weer voor het Duitse kampioenschap in Schopfheim, waar ze op het moment 6de in het klassement staan. Maar top 5 positie moet mogelijk zijn!!

 

Volg alles over dit Zijspanduo op de site: www.sidecarcrossteam-senz-maas.de - www.facebook.com/International-Sidecarcrossteam-SenzMaas - www.facebook.com/nickmaasbakkenist

 

KLIK HIER LIVE Timing & Verslaggeving

KLIK HIER Voor foto's van de wedstrijden in TsjechiŽ

KLIK HIER Verslagen wedstrijden

KLIK HIER Uitslagen na GP TsjechiŽ

KLIK HIER Deelnemerslijst - Kalender - Tussenstanden

 

Bron: SBRMX / KEMCO - Steven van Kempen

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: