Motorcoureur Nicky Hayden (35) na ongeluk overleden 23-05

Moto-GP coureur Nicky Hayden in Valkenswaard

Motorcoureur Nicky Hayden, in 2006 wereldkampioen in de MotoGP-klasse, is in een ziekenhuis in Cesena overleden aan de gevolgen van zijn ongeluk van vorige week.

 

Motorcoureur Nicky Hayden (35) na ongeluk overleden

Foto: Mattu Sport - Motorcoureur Nicky Hayden (35) na ongeluk overleden.

 

De 35-jarige Amerikaan werd woensdag van de fiets gereden door een auto en lag sindsdien in coma met onder meer ernstig hersenletsel.

 

Hayden debuteerde in 2003 bij Honda in de koningsklasse van de motorport. Vanaf 2009 reed hij voor Ducati en vijf jaar later keerde hij weer terug op het oude nest. Hayden reed 218 wedstrijden in de MotoGP-klasse en won er drie, waaronder de TT van Assen in 2006. Sinds 2016 reed hij bij de Superbikes (n WK-zege).

 

Moto-GP coureur Nicky Hayden in Valkenswaard

 

Youthstream, de MXGP Paddock en de hele motorsport gemeenschap is diep bedroefd om te horen van het verlies van de MotoGP en Superbike atleet Nicky Hayden.

 

Nicky Hayden was een fervent MXGP fan van MXGP wedstrijden en bezocht meest recent de GP in Valkenswaard tijdens de MXGP van Europa. Een ware ambassadeur aan de wereld van de motorsport, Hayden zal de geschiedenis ingaan als niet alleen een kampioen, maar als een van de meest vriendelijke en like-staat atleten in onze race-familie.

 

Bron: NOS-Sport / Youthstream

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: