ELE Rally Route door Lierop 26-05

ELE Rally Klassementsproef(KP) Somerlo 1 & 2

Nederlands snelste rallyrijders ontmoeten elkaar in twintig klassementsproeven rond Eindhoven voor een van de meest spectaculaire autorally’s. De 53e editie van de ELE Rally wordt 26 en 27 mei in Zuidoost-Brabant gereden.

 

Dit evenement zal op vrijdagavond 26 mei voor het grootste deel plaatsvinden in Lierop, waarvan de finish op Mierlo's grondgebied ligt. De start en opstelling is vanaf het crossterrein op de kerkenhuis in Lierop. Dit alles met in acht name van de gemeentelijke en landelijke veiligheid- en milieu eisen.

 

ELE Rally Route door Lierop

Foto: Stefan Adriaans - ELE Rally Route door Lierop.

 

• Rally: Vrijdag 26 mei 2017

 

Het betreft hier de klassementsproef”Somerlo” 1 & 2, en deze zal twee maal worden verreden. De eerste staat gepland om 20.39u en de tweede maal om 23.56u vanaf de kerkenhuis te Lierop. Betreffende klassementsproef zal vooraf-gegaan worden aan de Legendrally.

 

Het parcours is dan afgesloten voor al het doorgaande verkeer vanaf 19.00u tot 02.00u. Er is vanaf dit moment geen doorgang meer mogelijk via de reguliere route.

 

Deelname van Erik van Loon

 

Met de verrassende deelname van Erik van Loon kent de 53e ELE Rally plots een absolute topfavoriet voor de eindzege. Wegens zakelijke drukte annuleerde Van Loon zijn deelname aan een rally in Kazachstan, waardoor de ELE Rally op de radar kwam. “Toen ik af moest zeggen voor Kazachstan dacht ik direct aan de ELE”, vertelt Van Loon enthousiast. De Riethovense Dakar-specialist vertrouwt op de Subaru Impreza WRC waarmee hij in 2016 de ELE Rally won en lijkt daarmee onaantastbaar, al blijft rallysport ook een mechanische sport: “Tijdens de vorige wedstrijd hadden we wat probleempjes met de auto”, legt Van Loon uit. “Preparateur Wevers Sport heeft hard gewerkt om deze op te lossen. Gelukkig weten ze van wanten en kunnen we volgende week van start gaan”

 

ELE Rally Route door Lierop

Foto: Stefan Adriaans - ELE Rally Route door Lierop.

 

Hoewel hij de status van topfavoriet heeft, zal Van Loon een vlekkeloos weekend nodig hebben om opnieuw te kunnen winnen. Met tal van voormalig ELE Rallywinnaars aan het vertrek ligt de concurrentie op de loer. Daarbij voert de R5 de boventoon. Niet gek, want op initiatief van tweevoudig ELE Rally-winnaar Bob de Jong vindt in de 53e ELE Rally de aftrap van de Eurol R5 Rally Challenge plaats.

 

• Actuele ontwikkelingen en verslaggeving bij Omroep Brabant

 

Volg alle ontwikkelingen LIVE op de website van Omroep Brabant en bekijk de samenvatting op Omroep Brabant op zondag 5 juni vanaf 9.40 uur (daarna ieder uur herhaald t/m de volgende dag).

 

Lees het laatste nieuws op www.omroepbrabant.nl/elerally

 

• Deelnemers: Inschrijvingen ELE Rally

 

KLIK HIER Voor meer informatie over het deelnemersveld.

 

• Route Klassementsproef”Somerlo” 1 & 2 - Lierop en Mierlo

 

Route ELE Rally Lierop - Mierlo Start: Kerkenhuis, Steemertseweg, Vleutlaan, Verhagenstraat, Achterbroek, Oude Goorenweg, Watermolenweg, Herselseweg, Eindje, Lungendonk, Veldweg, Mierloseweg, Hersel, Herselseweg, Mierloseweg, Gebergte, Winkelstraat, Broekkant, Groenebeemdweg, Hogeweg en Finish: Voortje.

 

» Het rode gedeelte is de zandpad op de plattegrond

 

ELE Rally Route door Lierop.

 

Meer informatie vind u op onderstaande websites:

 

» www.elerally.nl

» www.facebook.com/StichtingELERally

» www.twitter.com/ELE_Rally

» www.instagram.com/ele_rally

» www.youtube.com/elerally

 

Bron: Stichting ELE Rally

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: