Kijk mee hoe TT Circuit verandert in motorcrossbaan voor MXGP Assen 06-09

MXGP Motocross 2017

Komend weekend wordt voor de derde keer de Motorcross Grand Prix verreden in Assen. En sinds gisteren rijden vrachtwagens vol zand af en aan om het TT Circuit om te toveren in een motorcrossbaan.

 

Voor vrijdag 15.00 uur moeten er 1.200 kippers zand gestort zijn, oftewel 20.000 kubieke meter in totaal; dat zijn 1300 vrachtwagens. Een dure en tijdrovende onderneming. In totaal zijn er meer dan 18 specialistische voertuigen en 30 man personeel dag en nacht aan het werk om al die vrachten zand te verwerken. De klus moet voor vrijdagnamiddag klaar zijn, om 17 uur volgt de officiŽle keuring.

 

Kijk hier live mee naar de aanleg en opbouw van de motorcrossbaan

 

Video: RTV Drenthe - Kijk mee hoe TT Circuit verandert in motorcrossbaan voor MXGP Assen.

 

Wereldkampioen al bekend?

 

De strijd in het wereldkampioenschap motorcross nadert zijn ontknoping. In Assen kunnen dit weekend in zowel de MX2 als de MXGP-klasse de wereldtitels vergeven worden.

 

"Ik denk dat Cairoli en Jonas wereldkampioen kunnen worden. Dat zorgt voor veel extra publiek. Rekenkundig gezien kan ook Jeffrey Herlings nog wereldkampioen worden", zegt Van Dam.

 

Programma MXGP Assen

 

Tijdens MXGP Assen strijden 's werelds beste motorcrossers om WK-punten in de MXGP- en MX2-categorie. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start.

 

Ľ TIJSDSCHEMA MXGP ASSEN 2017

 

Afgelopen maandag werd symbolisch een start gemaakt met de aanleg van het MXGP Circuit Assen.

 

Kijk mee hoe TT Circuit verandert in motorcrossbaan voor MXGP Assen

Foto: RTV Drenthe - Kijk mee hoe TT Circuit verandert in motorcrossbaan voor MXGP Assen.

 

De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: RTV Drenthe

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: