Kalender Dutch Masters of Motocross 2018 06-01

KNMV Dutch Masters of Motocross 2018

De KNMV heeft na bekendmaking van de MXGP-kalender het programma voor het nieuwe seizoen Dutch Masters of Motocross samengesteld. Het kampioenschap bestaat uit vier wedstrijden, waaronder een spectaculaire finale tijdens de Zwarte Cross.

 

Kalender Dutch Masters of Motocross 2018

Foto: KNMV - Kalender Dutch Masters of Motocross 2018.

 

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt, net als dit jaar, verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De mannen en vrouwen van De Feestfabriek organiseren de wedstrijden op 13, 14 en 15 juli 2018.

 

Datum Locatie
11 maart 2018 Markelo
2 april 2018 Oldebroek
6 mei 2018 Mill
13, 14, 15 juli 2018 Zwarte Cross - Lichtenvoorde 

 

KLIK HIER Voor de complete KNMV Motorcrosskalender

KNMV Motocross-reglementen 2018

Het KNMV-bestuur heeft onlangs de motocross-reglementen voor seizoen 2018 goedgekeurd. Deze reglementen zijn inmiddels op onze website beschikbaar.

 

In dit bericht vind je de meest in het oog springende wijzigingen voor het komende seizoen. Wij willen rijders en andere belanghebbenden adviseren om altijd alle reglementen voor aanvang van de competitie door te nemen:

 

450cc wordt 500cc

 

Na bekendmaking van de klassenindeling voor seizoen 2018 is gebleken dat er in sommige competities wel eens wordt deelgenomen met 500cc enduro-machines. Om deelname met deze machines niet te blokkeren is besloten om de 450cc klassen om te zetten naar 500cc. Dit geldt voor de DMoMX, ONK en Cup klassen.

 

NK status vervalt voor Cupklassen

 

De Motocross Commissie heeft besloten om de NK status te laten vervallen voor de 500cc en 250cc Cupklassen. Hiermee gaan we terug naar de vroegere status en hebben we komend seizoen een Cup 250cc en Cup 500cc.

 

NK Zijspan & NK Quads

 

De minimum leeftijd van de NK Zijspan-klasse is bijgesteld naar 14 jaar, de rijtijd van de NK Zijspan en NK Quads is aangepast naar 18 minuten plus n ronde en in beide competities wordt er komend seizoen gebruik gemaakt van n in plaats van twee schrapresultaten.

 

NK Zijspan en Quad jeugdklassen

 

Zoals eerder bekend gemaakt zal de KNMV volgend jaar van start gaan met twee jeugdklassen Zijspan en twee jeugdklassen Quads. Bij de eerdere publicatie is aangegeven dat de jongste Quad-klasse (Junior 6 t/m 9 jaar) in samenspraak met Schuurman B.V. zou worden georganiseerd. Schuurman B.V. heeft recentelijk laten weten dat zij toch afzien van samenwerking. Besloten is om de klasse wel aan te blijven bieden, deze staat komend seizoen daarom open voor alle machines die aan het reglement voldoen.

 

Gele vlag

 

Er wordt enkel nog een geel gezwaaide vlag gebruikt binnen de KNMV-competitie, de stil gehouden gele vlag komt hiermee te vervallen. Let op: Internationaal wordt de stil gehouden gele vlag nog wel gevoerd.

 

Rijtijd 65cc Grote Wielen

 

De KNMV is voornemens om komend seizoen de ONK 65cc GW en ONK 85cc KW klassen samen te laten rijden vanwege het mindere aantal deelnemers in deze klassen. Om die reden is de rijtijd van de ONK 65cc GW klasse aangepast naar 15 minuten plus n ronde.

 

Body-protector

 

De KNMV volgt de lijn van de FIM en FIM Europe door vanaf komend seizoen de body-protector verplicht te stellen. Gelukkig maken praktisch alle rijders binnen de KNMV al gebruik van een body-protector. Komend seizoen moet iedereen hier aan voldoen.

 

Technische specificaties Quads

 

De technische specificaties voor Quads zijn aangepast, hierin is verduidelijking gekomen ten aanzien van nerf bars en heelquards.

 

Technische specificaties NK 50cc Junior MX Challenge

 

Komend seizoen is de NK 50cc Junior MX Challenge klasse een standaard klasse in samenwerking met KTM en Husqvarna. Alle deelnemers moeten voldoen aan de technische specificaties van deze klasse. Hier wordt gedurende het seizoen op gecontroleerd en wanneer een rijder zich niet heeft gehouden aan het technisch reglement komen alle behaalde punten in het kampioenschap te vervallen.

 

Sancties bij overtreding geluidwaarden

 

In het KNMV Geluidreglement zijn de sancties voor een overtreding aangepast. Wanneer een rijder tussen de 0 en 3 dB(A) te hoog zit zal deze vijf plaatsen terug worden gezet in de uitslag van de betreffende training of manche, bij overschrijding van 3 of meer dB(A) zal de rijder 10 plaatsen worden terug gezet.

 

Op dit moment ontvangen wij alle aanvragen van clubs die komend seizoen een ONK/NK Motocross-wedstrijd willen organiseren. Binnenkort wordt een conceptkalender opgesteld en wanneer we met alle organisatoren overeenstemming hebben bereikt, wordt de volledige KNM Motocross-kalender 2018 gepubliceerd. We verwachten dat we medio december de kalender wereldkundig maken.

 

Bron: KNMV

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: