Jeffrey Herlings out voor Grand Prix Italië 14-06

MXGP Motocross 2018

Red Bull KTM Factory Racing-rijder Jeffrey Herlings blijft in de puntenklassering bovenaan en heeft zijn voorsprong uitgebreid bij de laatste wedstrijden. Het zand van Ottobiano is de specialiteit van Herlings maar helaas resulteerde een trainingsongeluk op het circuit van Berghem, 'gisteren vroeg in de morgen' in een rechter sleutelbeenbreuk. De status van de MXGP-rijder voor dit weekend is twijfelachtig aangezien hij gisteren bij chirurg Dr. Claes een operatie onderging om de fractuur te herstellen "die in de buurt zit van een plaat die werd geplaatst voor een eerdere blessure".

 

De operatie aan het sleutelbeen van motorcrosser Jeffrey Herlings (23) uit Oploo is goed verlopen. Hij ligt nu nog in het ziekenhuis, maar hij mag vanmiddag waarschijnlijk weer terug naar huis, liet zijn vader Peter Herlings weten.

 

Video: Omroep Brabant - Jeffrey Herlings out voor Grand Prix Italië.

 

Ondertussen zet zijn Red Bull KTM teamgenoot, Antonio Cairoli, de strijd verder voor de thuisfans. Cairoli pakte hier de winst in 2017 terwijl Herlings worstelde in de hitte.

 

Herlings heeft momenteel nog een voorsprong van 62 punten, wanneer Cairoli aankomend weekeind met 50 punten naar huis gaat, zal herlings sowieso als leider met 12 punten voorsprong naar de Grand Prix in Indonesie vertrekken. Deze wedstrijd wordt verreden op 1 juli waarmede hij 2,5 week de tijd heeft voor herstel.

 

Bron: Red Bull KTM Factory Racing

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: