Motorsport.tv stopt met tv-zender en gaat verder met online-uitzendingen 26-09

Laatste weekeind Motorsport.TV

Meerdere media melden dat Motorsport.tv eind september zal stoppen met al haar lineaire uitzendingen. Het nieuws volgt op het bericht dat de motor- en autosportzender geen overeenkomst meer wist te bereiken met het Franse Canal+.

 

Met een bereik van 31 miljoen huishoudens in 38 landen was Motorsport.tv de internationale marktleider op het gebied van auto- en motorsport videocontent. Het bedrijf wil zich nu volledig gaan richten op online-uitzendingen.

 

Motorsport.tv stopt met TV uitzendingen

Foto: Motorsport TV - Motorsport.tv stopt met TV uitzendingen.

 

De zender werd in 2000 opgericht, toen onder de naam Motors TV. In 2016 werd het kanaal overgenomen door het Amerikaanse Motorsport Networks en werd het hernoemd tot Motorsport.tv. Sinds de overname werd de zender geplaagd door tegenslagen. Zo besloten meerdere partijen de samenwerking met het tv-station te verbreken.

 

Nu heeft het management van Motorsport Network besloten helemaal te stoppen met de uitzendingen om zich volledig te focussen op online-uitzendingen. In een reactie heeft het bedrijf laten weten tot de keuze gekomen te zijn omdat het publiek duidelijk andere keuzes maakt. Ons publiek verschuift zich richting de digitale kanalen en we zien dat onze online kanalen het afgelopen jaar alleen maar gegroeid zijn. Om ons publiek te kunnen blijven bedienen, passen we onze bedrijfsvoering in. Het gevolg is dat we vanaf 30 september Motorsport.tv veranderen in een online en on demand-model.

 

Veel verslaggeving van Motorsport

 

Met verslagen van V8 Supercars, British GT, European Le Mans Series, FIA WRC, Blancpain Endurance Series, FIA WEC, Ypress Rally, MXGP, TCR international series of andere mooie motorsport evenementen met commentaar van Nelson Valkenburg, Allard Kalff, Alain de la Mar, Frank Weeink of Melroy Heemskerk!

 

LIVE Motorcross MXGP World Championship

 

Veel live uitzendingen van MXGP en MX2 World Championship Motocross met met Nederlands commentaar van Frank Weeink, Jeremy van horebeek en Lon van Gestel.

 

Meer info: www.motorsport.tv

 

Bron: MotoPlus

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: