Sportgala - Herlings grote kanshebber titel Sportman van het jaar...!!! 19-12

De grote kanshebber heet Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings, Kjeld Nuis en Epke Zonderland zijn de genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar. Jeffrey Herlings is voor dit jaar de grote kanshebber om door de NOC*NSF uitgeroepen te worden tot sportman van het jaar.

 

Herlings won als eerste Nederlander de wereldtitel in de koningsklasse van de motocross, de MXGP. De Brabander bracht 33 van de veertig manches op zijn naam en stond daarnaast nog vijf keer op het podium. De overige twee manches miste hij vanwege een sleutelbeenbreuk.

 

Video: NOS-Sport - Herlings grote kanshebber titel Sportman van het jaar...!!!.

 

Het hoogste wat ooit in de Nederlandse Motorcross geschiedenis is gepresteerd, lukte Jeffrey Herlings uit het Brabantse Oploo.

 

Herlings maakte vorig jaar de overstap naar de koningsklasse van de motocross. Mede door blessures moest hij in zijn eerste jaar de titel aan de Italiaan Antonio Cairoli (32) laten,die daarmee zijn negende wereldtitel veroverde. Dit raceseizoen staat er geen maat op Herlings. Hij won 16 van de 19 GP's (in Itali ontbrak hij vanwege een gebroken sleutelbeen) en 31 van de 38 manches.

 

Bron: NOS-Sport

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: