KNMV: de Sidecar en Quad kalenders! 25-01

Motorcrossprogramma KNMV Dutch Masters of Quads & Zijspan

Het heeft wat tijd gekost maar de KNMV heeft de kalender van 2019 gepresenteerd. De kalender is weer goed bezet met daarop tien wedstrijden voor de KNMV Dutch Masters of Quads.

 

Op 10 maart begint het kampioenschap op het circuit van Lierop dat gelukkig weer terug is van te lang weg geweest als het gaat om wedstrijden. De finale wordt verreden op de zaterdag tijdens de Zwarte Cross. De volledige motorcrosskalender kan je hier raadplegen.

 

KNMV: de Sidecar en Quad kalenders!

Foto: Orangehat Motorsportmedia - KNMV: de Sidecar en Quad kalenders!.

 

KNMV Dutch Masters of Quads & Zijspan kalender 2019

 

01. 10 maart; Lierop, Nederland

02. 17 maart; Lochem, Nederland

03. 24 maart; Varsseveld, Nederland

04. 07 april; Lommel, Belgie *

05. 19 mei; Geldermalsen, Nederland *

06. 26 mei; Halle, Nederland

07. 23 juni; Oss, Nederland

08. 30 juni; Valkenswaard, Nederland

09. 07 juli; Markelo, Nederland (NK zijspan)

10. 20 juli; Lichtenvoorde, Nederland (Zwarte Cross)

 

*Op de wedstrijden met een asterisk rijdt alleen de Quad Masters klasse, gn zijspan

 

Bijzondere vermeldingen

 

Het ONK Sidecar & Quad Masters seizoen start voor de verandering niet in Lochem, maar op 10 maart in de zandbak van Lierop. Twee weken later worden Lochem en Varsseveld aangedaan. Hierdoor kunnen alle WK teams het WK Zijspan perfect in Nederland voorbereiden. De ONK Sidecar Masters hebben in totaal 7 wedstrijden. De ONK Quad Masters hebben er nog een paar extra. Die staan met 10 wedstrijden op de kalender waarbij ook de circuits in Lommel, Geldermalsen en Markelo worden aangedaan. Beide klassen rijden de finale tijdens het Zwarte Cross festival op zaterdag 20 juli 2019. Hiervoor worden enkel de beste 20 teams en rijders uitgenodigd en dit beloofd net als voor de DMoMX klassen een groot spektakel te worden!

 

De NK Zijspan en Quad competities hebben komend seizoen respectievelijk 10 en 11 wedstrijden op de kalender. De top van het NK Zijspan kan zich inschrijven voor deelname aan de drie ONK Sidecar Masters wedstrijden in Halle (26-05), Oss (23-06) en Valkenswaard (30-06).

 

Voor de jeugd quad en zijspan klassen hebben we de kalender met een aantal wedstrijden weten uit te breiden ten opzichte van afgelopen seizoen. Er zijn komend jaar in totaal 8 wedstrijden en bij de eerste kunnen de rijders/teams zich gelijk bij een groot publiek in de kijker rijden. Dit op tweede paasdag 22 april 2019 als bijprogramma van het WK Zijspan in Oldebroek.

 

Bron: KNMV / KEMCO - Steven van Kempen

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: