Hurkmans/Van Leuken winnen in Lierop 12-03

ONK Sidecar & Quad Masters Lierop

Het NK zijspannen kende door de zware omstandigheden een grillig wedstrijdverloop. Vrijwel elke combinatie had wel een moment waarop zij zich vastreden in het zand van de Herselse bossen in Lierop. Haske Hurkmans / Joep van Leuken waren de meest constante combinatie en grepen de dagzege.

 

Hurkmans/Van Leuken winnen in Lierop

Foto: mdbmxpics - Hurkmans/Van Leuken winnen in Lierop

 

De tweede plaats was voor Patrick Greup / Maurice Visser. De laatste plaats op het erepodium was voor de Belg Davy Maris met zijn Franse bakkenist Alexandre Tourbier die net voor Pierre van de Venne / Nick van der Venne wisten te eindigen. De top vijf werd compleet gemaakt door Stephan Wijers / Siebe van de Putten.

 

Eerste manche

 

De holeshot ging naar Maris / Tourbier. Zij werden gevolgd door Hurkmans / van Leuken, Wijers / van de Putten, Sven Siongers / Dagwin Sabbe en Durk-Jan Tjoelker / Ard Klein Nijenhuis. In de derde ronde vonden in de voorhoede de eerste verschuiving plaats. Hurkmans / van Leuken namen de leiding over en Tjoelker / Nijenhuis kwamen in de problemen en vielen buiten de top vijf. Hierdoor waren het Frank Rouwenhorst / Jorg Rouwenhorst die zich melden op de vijfde plaats. Maris / Tourbier vielen in het vervolg verder terug naar de vierde plaats en Rouwenhorst / Rouwenhorst moesten de wedstrijd staken. In de zevende ronde waren het Siongers / Sabbe die zich vastreden in het zware zand en ver terug vielen.

 

Grote winnaar van alle problemen bij andere duos waren Greup / Visser die een mooie opmars maakten naar de derde plaats. Hurkmans / van Leuken kwamen ook nog even in de problemen, maar de voorsprong die zij hadden opgebouwd was enorm. Hurkmans / van Leuken wonnen de manche met ruim n minuut voorsprong. Greup / Visser gingen in de laatste ronde voorbij aan Maris / Tourbier om de tweede plaats voor zich op te eisen. De vierde plaats was voor van de Venne / van de Venne na een opmars vanaf de elfde plaats. Wijers / van de Putten moesten uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde plaats

 

Eerste manche NK zijspannen Lierop (tevens dagklassement)

 

1. Hurkmans / van Leuken, 2. Greup / Visser, 3. Maris (Bel) / Tourbier (Fra), 4. van de Venne / van de Venne, 5. Wijers / van de Putten, 6. van Dijk / van der Putten, 7. van der Veken (Bel) / Gorris (Bel), 8. Visscher / Visscher, 9 Boeve / Sellis, 10. Leferink / Veldman.

 

KLIK HIER Voor een overzicht van de uitslagen

 

Bron: Maycel de Bruijn

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: