55e ELE Rally Lierop - organisatie is er klaar voor 24-05

ELE Rally Klassementsproef(KP) Somerlo 3,6

Nederlands snelste rallyrijders ontmoeten elkaar in twintig klassementsproeven rond Eindhoven voor een van de meest spectaculaire autorally’s. De 55e editie van de ELE Rally wordt 24 en 25 mei in Zuidoost-Brabant gereden.

 

In de afgelopen maanden hebben wij als “stichting ELE Rally” weer hard gewerkt aan de voorbereidingen van de 55e ELE Rally en ook dit jaar is er door de Gemeente Someren weer een vergunning afgegeven om dit autosport evenement in Lierop te organiseren.

 

Dit evenement zal op vrijdagavond 24 mei in zijn geheel plaatsvinden in Lierop, waarvan de finish op de Watermolenweg (zandgedeelte) ligt. De start en opstelling is vanaf de Herselseweg. Dit alles met in acht name van de gemeentelijke en landelijke veiligheid- en milieu eisen.

 

55e ELE Rally Lierop - Massa publiek bij de start

Foto: Stefan Adriaans - 55e ELE Rally Lierop - Massa publiek bij de start

 

• Rally: Vrijdag 24 Mei 2019

 

Vanavond staat de eerste start gepland om 21.15u en de tweede om 23.30u vanaf de Herselseweg te Lierop met 110 deelnemers. Dit zijn de starttijden van de 1e rijder. #ELERally2019

 

Het parcours is dan afgesloten voor al het doorgaande verkeer vanaf 19.00u tot 02.00u. Er is vanaf dit moment geen doorgang meer mogelijk via de reguliere route.

 

• Route Klassementsproef”Somerlo” 3.6 - Lierop

 

Route ELE Rally Lierop Start: Herselseweg, Eindje, Lungendonk, Veldweg, Winkelstraat, Gebergte, Mierloseweg, Herselseweg, Steemertseweg, Vleutlaan, Verhagenstraat, Achterbroek, Oude Goorenweg, Watermolenweg (Zandgedeelte) Finish 1: Herselseweg. Finish 2 Watermolenweg.

 

» Het zandgedeelte is op de route met rood gemarkeerd

 

55e ELE Rally Lierop - Massa publiek bij de start.

 

DAKAR auto's nemen deel aan ELE Rally 2019

 

“Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek, terwijl hij de plannen voor het ELEweekend 2019 uitrolt. Naast nostalgische klassiekers en razendsnelle moderne rallyauto’s, brengt Stichting ELE Rally op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei ook de auto’s die men kent uit ‘Le Dakar’ naar Zuidoost-Brabant. ”Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassementsproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country.

 

• Actuele ontwikkelingen en verslaggeving bij Omroep Brabant

 

Volg alle ontwikkelingen LIVE op de website van Omroep Brabant en bekijk de samenvatting op Omroep Brabant op zondag 26 mei vanaf 9.40 uur (daarna ieder uur herhaald t/m de volgende dag).

 

Lees het laatste nieuws op www.omroepbrabant.nl/elerally

 

• Deelnemers: Inschrijvingen ELE Rally

 

KLIK HIER Voor meer informatie over het deelnemersveld.

 

Meer informatie vind u op onderstaande websites:

 

» www.elerally.nl

» www.facebook.com/StichtingELERally

» www.twitter.com/ELE_Rally

» www.instagram.com/ele_rally

» www.youtube.com/elerally

 

Bron: Stichting ELE Rally / Omroep Brabant

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: