Kjell Verbruggen wint ONK Lierop 125cc 09-09

ONK Motocross 2019

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing heeft het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lierop weten te winnen. Verbruggen kwam in de eerste manche na een slechte start en een valpartij sterk terug naar een tweede plaats. In de tweede manche nam hij al snel de leiding in handen en liep ver weg bij de rest van de concurrentie en won. Scott Smulders kwam in beide manches slecht uit de start en reed in beide manches een goede inhaalrace. Dit resulteerde in een zevende en een vijfde plaats.

 

Kjell Verbruggen wint ONK Lierop 125cc

Foto: Huub Munsters - Kjell Verbruggen wint ONK Lierop 125cc.

 

Op het zandcircuit ging Kjell gelijk in een hoog tempo rond over het circuit en wist met een goed verschil op de tweede man de snelste tijd neer te zetten. Scott kon in de tijdtraining niet lekker in zijn ritme komen maar wist er nog wel een vierde tijd uit te halen.

 

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen beide rijders niet goed weg. Kjell kwam rond de tiende plaats uit de eerste bocht maar wist zich al snel op te werken tot in de top vijf en later in de manche tot in de top drie. Toen Kjell de aansluiting kreeg met de twee leiders maakte hij een grote fout waarbij hij hard ten val kwam. Hierdoor viel hij terug naar een achtste plaats maar begon vervolgens aan een sterke inhaalrace. Met rondetijden die regelmatig vier seconden sneller waren dan die van de kopman wist hij maar liefst 21 seconden goed te maken en strandde op vier seconden van de kopman op een tweede plaats. Scott moest helemaal vanaf een zesentwintigste plaats terug naar voren komen en wist er nog een zevende plaats uit te halen.

 

 

In de tweede manche zat Kjell erbij met de start en wist gelijk in de beginfase de koppositie in handen te nemen. Met snelle rondetijden bouwde hij een grote voorsprong op en sloot de manche winnend af. Ook in de tweede manche kwam Scott niet goed weg bij de start en moest van buiten de top twintig terug naar voren komen. Alles gevend wist hij nog helemaal terug te komen naar een vijfde plaats.

 

Kjell wist met een 2-1 in de manches het dagklassement te winnen en Scott sloot de wedstrijd af als zevende.

 

» KLIK HIER Voor de totale uitslagenlijst

 

Bron: Motocrossplanet - Arno van den Brink

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: