Lijk LIVE - Transformatie TT Circuit 24-09

MXoN Motocross Assen 2019

In Assen word er momenteel hard gewerkt alles voor elkaar de krijgen want sinds gisteren rijden vrachtwagens vol zand af en aan om het TT Circuit om te toveren in een motorcrossbaan.

 

Kijk hier live mee naar de aanleg en opbouw van de motorcrossbaan

 

Video: TT Circuit - Lijk LIVE - Transformatie TT Circuit.

 

Voor vrijdag 12.00 uur moeten er 1.500 kippers zand gestort zijn, oftewel 26.000 kubieke meter. Een dure en tijdrovende onderneming. In totaal zijn er meer dan 18 specialistische voertuigen en 25 man personeel dag en nacht aan het werk om al die vrachten zand te verwerken. De klus moet voor vrijdagnamiddag klaar zijn want om 15 uur volgt de officile keuring.

 

Korte voorgeschiedenis Motorcross der Naties

 

De Motorcross der Naties is een eendaagse motorcrosswedstrijd tussen landenteams, en wordt beschouwd als het "wereldkampioenschap motorcross voor landenteams". De wedstrijd werd voor het eerst gehouden in 1947 en is dit jaar in Assen aan zijn 73e editie toe. De Motorcross der Naties werd in 2004 voor het laatst in Nederland georganiseerd. Toen was het Brabantse Lierop gastheer van de MXoN.

 

Vernieuwde indeling MXoN Circuit

 

In augustus is de vernieuwde circuitindeling bekendgemaakt waarvoor ruim 300 vrachtwagens extra zand nodig zijn.

 

Lijk LIVE - Transformatie TT Circuit

Foto: RTV Drenthe - Lijk LIVE - Transformatie TT Circuit.

 

Tima-table MXGP Assen 2019

 

Als aankomende vrijdag alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond wordt het alleen maar genieten in Assen. Onderstaand treft u alvast het volledige programma.

 

TIJSDSCHEMA MXGP ASSEN 2019

 

De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: MXGP Assen

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: