Ryan Robins gaat voor 1e plaats in Lierop 03-10

KNMV DMX Regio Zuid

Het jonge talend Ryan Robins is aankomende zondag een van de deelnemers aan de DMX District Zuid Finale in Lierop. In de tussenstand staat hij momenteel op een 2e plaats bij de 65cc kleine wielen en loopt momenteel 36 punten achter op leider Brayn van Vulpen die momenteel 1e staat in het algemeen klassement. In Lierop zijn er aankomend weekeinden in totaal nog 100 punten te behalen dus voor de bedreven crosser uit Someren is alles nog mogelijk.

 

Ryan Robins gaat voor 1e plaats in Lierop

Foto: Crosshelmen.nl-Stichting MX Team Nederland - Ryan Robins gaat voor 1e plaats in Lierop.

 

De 10-jarige Ryan Robins heeft ambitie en wil graag zijn grote voorbeeld Herlings achterna. Om ervaring op te bouwen als getalenteerde crosser is veel doorzettingsvermogen nodig. Ryan heeft momenteel al bijna 7 seizoenen aan trainingservaring opgedaan op vele circuits in de regio. Begonnen op een 50cc motor heeft hij na de nodige ervaring de overstap naar de 65cc kw al weer een tijdje geleden gemaakt.

 

Vastberaden zegt hij: ik wil sowieso beter worden van papa Erwin Robins die vele nationale titels op zijn naam heeft en daarnaast als rijder van EK's en Grand Prix geen onbekende is binnen de motocrosswereld. Vader Robins houd zich na zijn crosscarrire momenteel bezig als motorsporttrainer en daarmee heeft Ryan dus zijn persoonlijke trainer die hem gezien zijn ervaring de kneepjes van het vak goed kan overbrengen.

 

 

Maar de familie Robins blijkt een en al sport te zijn wat de klok slaat, want zo is moeder Robins Amanda meervoudig Nederlands kampioen schoonspringen en ook zij weet wat er nodig is om de top te bereiken in een sport. Support is er binnen het geslacht Robins voldoende want ook de opa's en de oma's staan aan de zijlijn om hun jonge aan te moedigen.

 

Ryan rijd al motor sinds hij kan fietsten op 3,5-jarige leeftijd en nu heeft al de nodige internationale ervaringen opgedaan. Zo heeft hij meegedaan aan de nodige trainingsweken in Spanje. Erwin: om dit moment is het belangrijk dat je meters maakt. Sinds twee jaar hebben we een eigen team en houden alles in eigen hand. De sponsoren die Erwin vroeger had zijn nu gewoon doorgeschoven naar Ryan.

 

Ryan Robins gaat voor 1e plaats in Lierop

Foto: Crosshelmen.nl-Stichting MX Team Nederland - Ryan Robins gaat voor 1e plaats in Lierop.

 

Crosshelmen.nl-Stichting MX Team Nederland bestaat momenteel uit totaal vier rijders

 

Frans van de Griendt (65cc grote wielen MON)

Dean Lemmens (125cc DMX zuid)

Dusty van Enkhuizen (65cc DMX zuid)

Ryan Robins (65cc DMX zuid)

 

Erwin Robins: "Voor mij en Ascagne van crosshelmen.nl is het belangrijk dat de rijders er netjes op staan, dat ze een goede begeleiding krijgen en kunnen crossen. Daarnaast is het een zeer belangrijk punt dat ze plezier in het rijden hebben."

 

Komend weekeind is Ryan dicht bij huis te bewonderen tijdens de alles beslissende DMX District Zuid Finale in Lierop waar hij alles gaat geven om de 1e plaats veilig te stellen.

 

Volg de verrichtingen van Ryan Robins via zijn officile website: www.ryanrobins.nl

 

Bron: Het Contact - Boyke Joosten

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: